Gullknapp-vinner Nikita (12) trekker seg fra Norske Talenter

Se hvem som kommer inn og erstatter pianospilleren i fredagens livesending.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne onsdagen er det klart at nok en deltaker trekker seg fra semifinalerundene i Norske Talenter. 

Nikita Khnykin (12), som fikk gullknappen av dommer Mia Gundersen (54) etter å ha imponert med pianospilling, har bestemt seg for at han ikke skal være med i fredagens direktesendte semifinale. 

12-åringen, som er fra Oslo og med russisk bakgrunn, forteller at han trekker seg av praktiske årsaker – den unge pianisten har nemlig også kommet videre i en internasjonal musikkonkurranse, som kommer i konflikt med opptak og gjennomføring av Norske Talenter.

Se Nikitas audition øverst i artikkelen!

Får inn sanger som erstatter

Det blir likevel ni semifinalister som står på scenen under fredagens sending. Inn som erstatter for Nikita kommer sangeren Morten Samuelsen (42) fra Tau utenfor Stavanger.

Morten hadde for cirka en måned siden fått hint om at han sto på en venteliste fordi noen kanskje kom til å trekke seg. Han ble utrolig glad da telefonbekreftelsen kom.

– Da jeg fikk telefonen, var det helt fantastisk. Jeg svarte «selvfølgelig vil jeg være med igjen!». Jeg hadde noen konsertplaner, men de ble kjapt lagt på is. Det betyr mye for meg å kunne synge for hele Norges befolkning, sier han til TV 2.

Til tross for at han skal opptre foran hundretusenvis av TV-seere på direktesendt fjernsyn, klarer han å holde hodet kaldt.

– Merkelig nok er jeg ganske rolig. Jeg vet ikke hvorfor. Jeg var veldig nervøs på audition i Stavanger og særlig på dommerutvelgelsen i Oslo, men menneskene i Norske Talenter-crewet skaper trygge rammer; de gjør deg trygg i en utrygg situasjon. Man får en ro over seg. Det er klart jeg har nerver og jeg er enormt spent, men samtidig har jeg troa og jeg føler meg trygg på det jeg skal gjøre. Nå må jeg stå på, ingen vei tilbake! sier han og ler.

Sang for broren på audition – nå synger han for pappa

Da han sang på audition i Norske Talenter, dediserte han opptredenen til sin syke tvillingbror.

Det imponerte dommerne stort.

– Å, gudameg, altså! Fy søren som du synger! Du har en helt fantastisk formidling og en gudbenådet stemme. Du har vært gjemt vekk! Dette her var fabelaktig, sa Mia Gundersen den gang.

I fredagens direktesendte semifinale skal han synge Josh Grobans «To Where You Are», som han dediserer til sin far.

– Den er følelsesladet og sier mye. Pappa døde for noen år siden, og jeg synger den litt med ham i tankene. Jeg håper kanskje at andre der ute kan knytte den til sine personlige opplevelser, for alle har vel opplevd et dødsfall. Det er alltid godt å minnes dem som ikke er med oss lenger.

Popping-danser trakk seg

Nikita er altså den andre semifinalisten som trekker seg i årets runde av talentkonkurransen.

Popping-danser Carl Vaughns (21) trakk seg av personlige årsaker i andre liverunde. 

Tv2.no har ikke lyktes med å få kontakt med Nikita.

  • Se fjerde semifinale i årets Norske Talenter fredag klokken 19.30 på TV 2.