Boligprisene falt i oktober

Boligprisene sank med 1,2 prosent i oktober, viser den månedlige statistikken fra Eiendom Norge. Det gjør årets oktober-måned til en av de svakeste de siste ti årene.

SVAK OKTOBER: Administrerende direktør i Eiendom Norge Christian V. Dreyer presenterte Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk for oktober 2015. 
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
SVAK OKTOBER: Administrerende direktør i Eiendom Norge Christian V. Dreyer presenterte Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk for oktober 2015. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Korrigert for sesongvariasjoner gikk prisene ned 0,1 prosent fra måneden før.

– Den moderate boligprisutviklingen vi har sett de siste månedene fortsatte i oktober, og prisene har utviklet seg tilnærmet flatt siden mars. Oktober i år er en av de svakeste oktober-månedene vi har hatt det siste tiåret, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Boligprisene er likevel 5,6 prosent høyere enn for ett år siden. Dreyer tror mange merker effekten av økt arbeidsledighet og usikkerhet i husholdningsøkonomien. 

– Det er ofte regioner som har mange arbeidsplasser som knytter seg til oljesektoren der vi ser en tydeligst nedgang. Siste halve året har vi tilnærmet flat utvikling å regne og det er jo absolutt det vi kan kalle et moderat marked. Men det er jo høy aktivitet likevel, vi har jo aldri solgt så mange boliger som vi har gjort i 2015 så langt, så det er mange som skifter bolig fremdeles, men usikkerheten er nok større nå enn den har vært på en stund, sier Dreyer til TV 2.

(©NTB/TV 2)

 

Mer innhold fra TV 2