TAR ET OPPGJØR MED SOSIALE MEDIER: Essena O'Neill vil vise hvordan livet egentlig ser ut bak den perfekte fasaden. FOTO: ESSENA O'NEILL / LETSBEGAMECHANGERS.COM
TAR ET OPPGJØR MED SOSIALE MEDIER: Essena O'Neill vil vise hvordan livet egentlig ser ut bak den perfekte fasaden. FOTO: ESSENA O'NEILL / LETSBEGAMECHANGERS.COM

Hun hadde en halv million følgere på Instagram – så tok hun et forbløffende oppgjør med sosiale medier

Essena O'Neill (18) vil vise følgerne sine hvor falskt sosiale medier er.

Essena O'Neill levde det mange trodde var et perfekt liv. Hver dag la hun ut flotte bilder av seg selv på Instagram, gjerne i bikini, undertøy eller utfordrende kjoler.

På denne måten fikk hun raskt tusenvis av følgere, og etter hvert fikk hun høye summer for å promotere ulike merkevarer.

Forklarer bildene

O'Neill hadde rundet en halv million følgere på Instagram, hundretusenvis av følgere på Youtube og Tumblr, og 60.000 Snapchatfølgere, før det en dag sa stopp.

I forrige uke fikk hun nemlig nok, og hun tok et brutalt oppgjør med sitt «perfekte utseende», skriver hun på sin nettside. Hun gikk nemlig gjennom og slettet tusenvis av bildene som hun selv mener er totalt falske, og ga sine kontoer i sosiale medier tittelen «Sosiale Medier Er Ikke Ekte».

Noen av bildene lot hun stå, men hun endret bildetekstene slik at publikum skulle se hvordan det egentlig foregikk. Hun forklarer hvorfor bildet egentlig ble tatt, hvor mye hun fikk for å legge det ut, eller hvor mange forsøk som måtte til. 

– Jeg smilte fordi jeg trodde det så bra ut

I et bilde av henne der hun smiler og er perfekt sminket, har hun endret bildeteksten:

– Jeg hadde mange kviser her, det er veldig mye sminke. Jeg smilte fordi jeg trodde det så bra ut. Lykke basert på utseende vil ødelegge ditt potensiale her på jorden, skriver hun.

I et annet bilde står hun i bikini på stranda.

– Vær så snill å godkjenne forsøket mitt på å se sexy ut, selv om rumpa var poenget med dette bildet, skriver hun til bildet.

– Du har så mye mer enn seksualitet!

Etter hvert var det å se bra ut det eneste O'Neill følte hun fikk til, og det var på den måten hun fant en mening med hverdagen.

– Jeg kunne ønske noen hadde ristet meg da jeg var 16 år og sagt: Du har så mye mer i deg enn seksualiteten. Jeg trodde det var alt folk ville ha, det var det som fikk likes, og det var det jeg trodde var kult, skriver hun.

På et tilsynelatende idyllisk bilde av seg selv på stranda, forklarer hun at det hele var konstruert.

– Ikke ekte. Den eneste grunnen til at vi dro til stranda den dagen, var fordi jeg fikk betalt for å ta bilde av disse bikiniene.

– Jeg tok over 100 lignende bilder for å prøve å få magen min til å se bra ut. Jeg hadde knapt spist hele dagen. Jeg kjeftet på lillesøstera mi slik at hun skulle fortsette å ta dem helt til jeg på en eller annen måte kunne være stolt av det.

Vil inspirere unge

Ved å stå frem med løgnene bak sosiale medier, vil O'Neill være en tankevekker for sine mange unge følgere.

– Jeg kunne ønske jeg kunne fortelle 15 år gamle Essena hvor mye mer fritid og lykke hun hadde hatt hvis hun ikke hadde vært så opptatt av utseendet og sosiale medier. Det er ikke noe poeng bak et framtvunget smil, små klær og å få betalt for å se vakker ut. Jeg håper jeg kan endre måten unge jenter i dag ser på sosiale medier, sier Essena.