GIFT: Her er Robin Williams og hans kone Susan Schneider fotografert i 2011. Hollywood-stjernen døde i 2014. FOTO: NTB SCANPIX
GIFT: Her er Robin Williams og hans kone Susan Schneider fotografert i 2011. Hollywood-stjernen døde i 2014. FOTO: NTB SCANPIX

Enken til Robin Williams avslører sannheten bak dødsfallet

Filmstjernen Robin Williams (63) slet med demenssykdom før han valgte å ta sitt eget liv. – Jeg klandrer ham ikke, sier enken.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I august i fjor ble den amerikanske skuespilleren Robin Williams (63) funnet død i sitt eget hjem i California. 

Politiet gikk tidlig ut og sa at det trolig var snakk om selvmord. 

Demenssykdom

Hans enke Susan Schneider (51) har holdt seg unna media helt siden dødsfallet, men nå snakker hun ut om den tragiske hendelsen. 

Hun avslører at Williams ble diagnostisert med sykdommen demens med lewylegemer etter sin død. Det kommer fram i et intervju hun har gjort med Good Morning America, skriver E Online

– Det var en kjemisk krigføring i hjernen hans, og ingen visste om det, sier Schneider. 

Ifølge Store norske leksikon ligner sykdommen på Alzheimers sykdom og Parkinsons sykdom. Demens med lewylegemer har symptomer som mental svikt, synshallusinasjoner, vrangforestillinger og depresjon.

Hadde ikke kun Parkinsons

Williams skal ha vist tegn på at han var psykisk syk flere år før han valgte å ta sitt eget liv. Han hadde angst og depresjon, og han fikk diagnosen Parkinsons sykdom

Men nå viser det seg altså at det var en annen type demenssykdom som tok livet at den populære skuespilleren. 

– Demens med lewylegemer tok Robins liv, og jeg har brukt det siste året på å komme til bunns i dette, sier enken i intervjuet. 

– Jeg klandrer han ikke

Schneider forteller at hennes ektemann visste at noe var galt da de første symptomene viste seg.

– Han holdt fasaden så godt han kunne, men den siste måneden klarte han det ikke. Det var som om demningen bristet, sier hun.

Enken tror at Williams selvmord var hans måte å få igjen kontrollen på.

– Jeg klandrer ham ikke, sier hun i intervjuet med Good Morning America. 

Slo gjennom på 70-tallet

Williams er kjent for filmer som blant annet «Good Morning Vietnam», «Dead Poets society» og «Good Will Hunting».

Han slo gjennom på 70-tallet som romvesenet i TV-serien «Mork og Mindy». Han jobbet også som komiker, samtidig som at han etterhvert spilte i en lang rekke spillefilmer.

Rett før hans død spilte han i flere filmer og serier, blant annet i filmen «Night at the Museum» og TV-serien «The Crazy Ones».