Hareides og Bergets Malmö ydmyket

Den svenske klubben ble minst ett nummer for liten i Ukraina.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjakhtar Donetsk-Malmö 4-0

Bortekamp i Ukrainia er ikke det letteste man begir seg ut på i Mesterligaen - noe Malmö ettertrykkelig fikk merke tirsdag.

Se høydepunkter fra Mesterligaen i Sportsnyhetene på nett øverst!

Hjemmelaget ga seg ikke før det stod 4-0 i målprotokollen.

Tapet betyr at det ser umulig ut for Malmö å ta seg videre til cupspillet i årets mesterliga. I kampen om tredjeplassen, og en plass i Europaligaen, er også Hareides mannskap på hæla.

Skulle både Sjakhtar Donetsk og Malmö gå poengløse ut av sine to siste gruppekamper mot Real Madrid og Paris Saint-Germain, vil ukrainerne gå til Europaligaen på innbyrdes oppgjør.

Stygg smell

Det var kort og godt få plusser å ta med seg fra tirsdagens kamp i Lviv for det svenske mesterlagets norske trener.

Den første smellen kom i form av en stygg skade.

Bare ni minutter var spilt da midtbanespiller Oscar Lewicki fikk hard medfart i en duell med hjemmelagets Taras Stepanenko.

Malmös medisinske støtteapparat var raskt på pletten og signaliserte bytte.

Noen minutter etter at Lewicki hadde forlatt banen på båre, opplyste Malmös på sin Twitter-konto at 23-åringen hadde pådratt seg en kraftig hjernerystelse og ikke husket noe av episoden. Ut over det hadde unggutten det etter forholdene bra.

Midtbanespillerens skade tvang Hareide til å gjøre endringer i laget nesten før kampen hadde kommet skikkelig i gang. Det er sjelden heldig, og mer trøbbel ble det for den norske suksesstreneren.

Kjørte på

Oleksandre Hladkyi ga Sjakhtar ledelsen etter halvtimen og til pause stod det 1-0.

Darijo Srna tok hevn etter karusellene han har fått av Jo Inge Berget både mot Norge og Malmö sist da han satte et straffespark i mål i andre omgang. 

Da så Sjakhtar seg aldri tilbake og tidligere Arsenal-spiller Eduardo satte inn 3-0 før Alex Teixeira avgjorde med 4-0.

På overtid fikk Malmös Kari Arnason rødt kort. Det fikk ikke stor innvirkning på denne kampen, men betyr at han må stå over neste kamp.

(©NTB/TV 2 Sporten)