Fredag ble Skal vi danse-dommer Egor Filipenko dømt i Nedre Romerike tingrett til 30 dagers fengsel for å ha fyllekjørt.

Han er i tillegg idømt å betale en bot på 52.500 kroner – og saksomkostninger på 3000 kroner. Han mister også førerkortet i tre år.

Mandag har Filipenko valgt å anke dommen. Det bekrefter hans forsvarer Reidar Steinsvik til TV 2.

– Filipenko har valgt å anke dommen. Han mener at han ikke har kjørt bilen, og at det derfor er feil at han har blitt dømt i saken, sier Steinsvik til TV 2. 

Mener han er uskyldig dømt

Advokaten har nå sendt en anke som lagmannsretten må ta et standpunkt til. Dersom det går igjennom, vil saken tas opp på nytt.

– Filipenko er svært misfornøyd med dommen. Han mener han er funnet skyldig i noe han ikke har gjort, og dette vil vi stå fast ved også i neste rettsrunde, sier Steinsvik.

Retten mente imidlertid fredag det er bevist utenfor enhver rimelig tvil at Filipenko er skyldig etter tiltalen.

I dommen vises det til at han var svært beruset samt at han har mangelfull hukommelse fra den aktuelle kvelden, og at man derfor ikke kan legge til grunn hans vurdering av hva som skal ha skjedd.

Hevder han bare fant bilen

Det var natt til 25. januar i år at et vitne varslet politiet da hun så en overstadig beruset mann sette seg inn i en bil, for så å kjøre i grøfta. Filipenkos forsvarer, Reidar Steinsvik, uttalte i retten at man ikke med sikkerhet kan fastslå hvem som faktisk kjørte bilen.

28-åringen hadde bilnøklene i lomma og 2,38 i promille da politiet ankom på stedet. Skal vi danse-dommeren sier han skammer seg over å ha vært så beruset, men hevder selv at han ikke kjørte bilen. Han mener at noen andre må ha kjørt den.

– Nå spekulerer jeg bare, men det var lett tilgjengelig for hvem som helst å komme inn å rote i tingene, svarte Filipenko i retten forrige mandag, hvor han ønsket å bli frifunnet.

 

LIK TV 2 Underholdning PÅ FACEBOOK