Spillernes hatrop mot Molde: – Jeg er flau på Rosenborgs vegne

– Det er lavmål og pinlig, sier Moldes styreleder Øystein Neerland til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se syngingen i videovinduet øverst!

TRONDHEIM/BERGEN/MOLDE (TV 2): Søndag fikk Rosenborg utdelt gullmedaljene som viser at laget er Tippeliga-mestre 2015.

Etter kampen gikk turen videre til utestedet «The Mint» i Trondheim der det ble dradd i gang allsang av ulik art.

Rivaliseringen mellom Trondheim og Molde, og dermed også fotballklubbene Rosenborg og Molde, er velkjent. En av sangene som ble sunget var «hater, hater, hater Molde by.»

Det setter Molde lite pris på.

 – Jeg synes det er tragisk at spillerne til Rosenborg tar initiativet til dette. Det tyder på at det oppfattes som legitimt i Rosenborg å synge slike sanger. Hva supportere gjør, er en ting. Men det er langt mer alvorlig at klubbens profilerte spillere opptrer slik. Flere av dem representerer i tillegg MOT på vegne av RBK, og det vil vi ta opp med organisasjonen. Dette er fullstendig tragisk for fotballen. Om noe sånt hadde skjedd i Molde, ville det blitt en stor oppvask, sier Per Lianes til Rbnett

Får sangslakt

Overfor TV 2 utdyper styreleder Øystein Neerland Moldes tanker om saken.

– Jeg er flau på Rosenborgs vegne. Det er lavmål og pinlig, rett og slett, sier Neerland til TV 2.

– Det er synd at de skal bruke energi på å fremme hat mot Molde i stedet for å konsentrere seg om den flotte prestasjonen de har gjort med å ta seriegull.

Neerland var på Lerkendal og overleverte pokalen til seriemestrene.

– Når vi også vet at de er MOT-ambassadører blir dette ekstra trist og helt i strid med det MOT står for. Jeg har forståelse for at klubben ikke har kontroll på enkeltpersoner og miljøet rundt, men når det er spillerne som står og synger hat-sanger, bør klubbledelsen snarest ta tak i dette. Jeg hadde forventet mer av Rosenborg enn dette.

– Tror Molde er de eneste som ville reagert

Det var en av klubbens supportere som gjorde både media og klubben oppmerksomme på hendelsen på utestedet.

– Vi kunne ha klart oss uten denne sangen og denne saken, men jeg syns Molde gjør det til en langt større greie enn det er, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2.

– Det er en bagatell. Det er en supportersang som blir sunget på Lerkendal, og jeg tror alle lag har en supportersang hvor de hater Rosenborg. Det er ikke noe hat slikt sett, det er en rivalisering mellom to bra klubber.

– Er Molde hårsåre?

– Ja, de virker veldig hårsåre. Jeg tror de er de eneste som ville reagert. Jeg skjønner det ikke helt. At de orker. Da må de ha lite å gjøre på.

Beklager

Keeper Aleksander Lund Hansen den som dro i gang sangen da det var hans tur å være forsanger.

– Det er bare å beklage om folk føler seg støtt, sier Lund Hansen til TV 2 dagen derpå.

– Jeg går ikke rundt og hater folk fra Molde. Det håper jeg alle skjønner. Det var på en uteplass og kameraene fikk være med på gullfesten. Da ble det som det ble.

– Syns du Molde er hårsåre?

– De har rett til å mene det de vil, alle skal få lov til å mene at jeg har gjort noe galt, men jeg kan stå for det jeg gjorde, jeg.

– Angrer du?

– Jeg kunne gjerne vært foruten all oppmerksomheten i alle fall.