<span data-lab-font-icon="icon-bullet" class="lab-font-icon icon-bullet" id="ext-gen2953"> </span>Follo, Bærum, Nest-Sotra og Hønefoss rykker ned

Utrolig drama da Åsane og Jerv scoret på overtid og sendte Follo ned

– Uten sammenligning det sykeste dramaet i norsk klubbfotball!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hele åtte lag stod i fare for å slå følge med Hønefoss ned fra OBOS-ligaen før den siste runden søndag formiddag.

Og det ble et smått utrolig drama.

Etter en nervepirrende runde hvor de fleste av lagene på ett eller annet tidspunkt var under streken, er det klart: Follo, Bærum og Nest-Sotra blir med allerede nedrykksklare Hønefoss ned til andredivisjon.

– Det er det største jeg har opplevd
Tre scoringer i tre forskjellige kamper helt, helt på tampen ble altavgjørende.

Bryne så lenge ut til å rykke ned, men Mads Bøgilds scoring i det 89. minutt hjemme mot Bærum sendte de opp i 2-1 og over streken. 

Når så Åsane og Jerv fikset poengdeling på overtid i sine kamper mot henholdsvis Hønefoss og Follo, endte det hele med at sistnevnte, som veldig lenge så ut til å berge plassen, rykket ned.

– Det var et drama uten like, kom det fra TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Nevnte Bøglid, som altså scoret Brynes avgjørende mål noen sekunder før full tid, var mildt sagt en lykkelig mann etter slutt.

– Vi hadde begge bena i andredivisjon, så vi måtte ha det målet. Jeg har drømt om at jeg skulle komme inn og bli avgjørende. Så dette var helt fantastisk, sa han, før han la til:

– Det er det største jeg har opplevd.

– Herren belønner alltid sine tro tjenere
Et annet lag som slapp med skrekken var Fredrikstad.

Arne Erlandsens menn så lenge ut til å ha fullstendig kontroll hjemme mot Nest-Sotra, men André Sødlunds utligning til 1-1 og Follos ledelse borte mot Jerv gjorde at FFK plutselig befant seg under streken. 

Glenn Andersens utligning flere minutter på overtid for Jerv mot Follo gjorde imidlertid at Fredrikstad plutselig spratt over streken igjen og til slutt berget plassen i siste liten.

– Vi må sende en stor takk til Jerv når vi ikke klarte jobben selv, sa Fredrikstad-trener Arne Erlandsen til TV 2.

– Det har vært en begivenhetsrik periode. Herren belønner alltid sine tro tjenere.

Mistet playoff-plass på målforskjell
Men det var ikke bare i bunnen det var jevnt.

Fire lag kjempet om de tre siste plassene som gir playoff, og til slutt ble det Hødd, Ranheim og Jerv som kapret 4. - til 6. plassen.

Kristiansund hadde allerede sikret seg tredjeplassen før den siste runden og skal da også spille om opprykk til Tippeligaen.

Ranheim, Jerv og Sandnes Ulf endte alle opp, utrolig nok, på 47 poeng, men sistnevntes dårligere målforskjell gjør at de endte opp på den sure syvendeplassen og derfor tapte kampen om playoff-plassene.