Her drøyer Fredrikstad tiden mens Obos-ligaplassen henger i en syltynn tråd

– Jeg tror ingen helt visste hva situasjonen faktisk var, sier Andreas Aalbu.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FREDRIKSTAD/BERGEN (TV 2): Mens publikum ropte og skrek «angrip» mot dem stod Fredrikstad-spillerne Filip Westgaard og Tim-André Nilsen med ballen nede ved hjørneflagget og prøvde å få tiden til å gå.

Fredrikstad-spillerne visste nemlig ikke det publikum visste: at Åsane hadde fått straffe mot Hønefoss.

En Åsane-utligning til 3-3 ville nemlig sende laget fra Plankebyen ned i den utrolige jevne serieavslutningen i OBOS-ligaen.

Så mens man på Hønefoss ventet på straffesparket som kunne sende FFK ned, det tok flere minutter som en følge av skaden på Kristoffer Stephensen, drøyde Fredrikstad tiden mot Nest-Sotra.

– Jeg tror ingen helt visst hva som var tilstanden. Vi hadde ikke peiling. Vi fikk plutselig beskjed etter at vi hadde drøyd om at vi måtte ha mål. Da blir man i sjokktilstand og får litt høye skuldre, men nå ordnet det seg heldigvis til slutt, sier Andreas Aalbu til TV 2 etter kampen.

For i nøyaktig samme sekund som Åsane satte straffesparket i noten, satte Jerv inn 2-2 mot Follo. Det betydde at det var sistnevnte som rykket ned, mens FFK berget plassen med et nødskrik.

Den beskjeden nådde imidlertid ikke Fredrikstad-spillerne før etter kampslutt.

– Det er nesten umulig å beskrive følelsen. Da vi gikk av banen var jeg usikker på om vi var oppe eller nede. Da jeg trodde at vi var nede var vi i grunn i sjokk. Vi begynte jo å drøye tid da vi trodde vi hadde full kontroll. Da jeg skjønte at Jerv scoret på overtid og jeg så lettelsen hos alle på benken så var det en fantastisk følelse, sier Aalbu.

Trener Arne Erlandsen var pragmatisk og fattet, men selvsagt glad, etter kampen. 

– Det er synd for Follo, men bra for oss. Slik er fotballen i Obos-ligaen. Vi var bare nede et lite minutt etter kampen, men slik er fotball. Det ble gøy til slutt, sier Erlandsen til TV 2.

– Men hvordan er det mulig at publikum vet noe dere ikke vet?

– Vi visste jo ikke at Åsane hadde fått straffe da de begynte å drøye tid. Publikum følger med på telefonene sine, og det er umulig for oss å gi den beskjeden så fort. Hadde vi visst det så hadde selvsagt spillerne tatt en skikkelig corner og gått for å score mål. Vi drøyer ikke tida bevisst for å rykke ned. Vi fulgte alle scenarioer, alle scenarioene gikk mot oss, og så gikk det noen få sekunder før vi fikk sagt det til spillerne.