Død jente (3) funnet åtte kilometer fra flyvraket

Hittil er 163 av 224 omkomne fra flystyrten lørdag funnet. Det søkes i en radius på 15 kilometer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeidet med å finne alle omkomne fra det russiske charterflyet som lørdag styrtet i Egypt pågår for fullt. 224 mennesker omkom i flystyrten.

Redningsmannskaper utvider stadig området for søk etter omkomne og det letes nå i en radius av 15 kilometer fra der flyet traff bakken i Sinai-ørkenen.

– Vi har funnet liket av en tre år gammel jente åtte kilometer fra stedet der flyet styrtet, sier en offiser til AFP.

Så langt er minst 163 omkomne funnet på ulykkesstedet og området rundt, noen av dem flere kilometer unna flyvraket.

Flydeler ligger spredt utover ørkensanden og mye tyder på at flykroppen har delt seg i flere deler etter at det plutselig begynte å falle fra vel 10.000 meters høyde.

Darina på ti måneder omkom

OMKOM: Darina Gromova på 10 måneder er den yngste som omkom i flystyrten i Egypt. Bildet er tatt på flyplassen i Russland før avreise til Sharm el Sheikh. FOTO: PRIVAT
OMKOM: Darina Gromova på 10 måneder er den yngste som omkom i flystyrten i Egypt. Bildet er tatt på flyplassen i Russland før avreise til Sharm el Sheikh. FOTO: PRIVAT

Bildet av den ti måneder gamle Darina Gromova som står på flyplassen i St. Petersburg i Russland og ser på flyene før avreise til Sharm el Sheikh rører svært mange på sosiale medier og står som et symbol på sorgen i Russland, skriver Russia Today.

Hun var den yngste som omkom i flyulykken. Hennes foreldre, Tatyana Gromova og Aleksey Gromov omkom også i flystyrten.

Gikk i oppløsning i lufta

Flyet gikk i oppløsning mens det fortsatt var i lufta, opplyser den russiske luftfartsmyndigheten.

– Flykroppen brøt opp mens det var i lufta, og bitene ble spredt over et stort område, men det er for tidlig å si noe om konklusjonen, opplyser Viktor Sorotsjenko, lederen for luftfartsmyndigheten.

Den egyptiske presidenten Abdel Fattah al-Sissi sier at undersøkelsene av årsaken til lørdagens flyulykke vil ta måneder.

– Dette er en komplisert sak, og det krevet avansert teknologi og en bred etterforskning som kan ta måneder, sa han under en tale.

Den danske flyhavarieksperten Tom Zøllner sier til Ritzau at fotografiene tyder på at vrakbitene har falt rett ned.

– Det kan bety at flyet har vært i et ukontrollert fall, sier han.

Pårørende avgir DNA

I Russland har 147 slektninger av passasjerene avgitt DNA-prøver som skal brukes til å identifisere ofrene.

Det første flyet med omkomne er ventet å lande i Moskva søndag kveld.

Russiske etterforskere kom søndag til Egypt for å delta i granskingen av flyulykken på Sinai-halvøya.

Etterforskerne skal blant annet delta i undersøkelsene av de «svarte boksene» fra flyet som styrtet, ifølge egyptiske kilder.

Alle fly satt på bakken

Russiske myndigheter har beordret selskapet Kogalymavia til å sette alle sine Airbus A321-fly på bakken mens flyulykken i Egypt granskes, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

Flyselskapet er et lite selskap med en flåte på ni fly. For få år siden hadde selskapet en annen dødsulykke da det døde tre mennesker under brann og 43 ble skadd.

Russlands president Vladimir Putin har erklært at søndag 1. november er nasjonal sørgedag, og en rekke arrangementer er avlyst.

– Det skal flagges på halv stang over hele landet, erklærte presidenten.

Begge svarte bokser funnet

Det ble ikke registrert nødanrop fra flyet før det styrtet over Sinai-halvøya i Egypt.

Redningsmannskapene har funnet begge de svarte boksene.

De kan gi svar på hva som skjedde da det russiske charterflyet styrtet på vei til St. Petersburg, 23 minutter etter at det hadde tatt av fra feriebyen Sharm el-Sheikh i Egypt klokken 04:51 norsk tid lørdag morgen.

17 barn omkom

Airbus A321-maskinen fløy i en høyde på 31.000 fot, 9.450 meter, da det forsvant fra radarskjermene til flykontrollen på bakken.

Like før hadde det foretatt en uforklarlig stigning i høyde. Flyets hastighet falt også voldsomt like før det forsvant fra radarskjermene. Vraket av flyet har blitt funnet på to adskilte steder.

Det var 217 passasjerer og et mannskap på sju om bord. 221 var russere og tre ukrainere. Det var 138 var kvinner og 62 menn om bord, 17 av passasjerene var barn i alderen 2 til 17 år.