Passasjerfly styrtet på Sinai: – Et område preget av vold, konflikt og terror 

Et russisk passasjerfly har styrtet i et fjellområde nord på Sinai-halvøya. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flyet krasjet i fjellområdene på Sinai lørdag morgen. Det var 224 personer om bord, og redningsmannskapene jobber nå intenst ved flyvraket. 

Airbus A-321-flyet var på vei fra den egyptiske badebyen Sharm el-Sheikh til St. Petersburg i Russland. 

Etter cirka 23 minutter i luften forsvant flyet fra radaren. 

Terror 

Passasjerflyet styrtet nord på Sinai-halvøya i Egypt. Området består hovedsakelig av fjell og ørken.

– Nord-Sinai har lenge vært et lukket område for journalister, fordi Egypt har hatt store problemer med militante terrorgrupper i området, sier den danske journalisten Eva Plesner, som befinner seg i Kairo. 

For redningsmannskapene har både vanskelig terreng og dårlige værforhold gjort arbeidet ved flyvraket krevende. 

Den nordlige delen av Sinai grenser til Gazastripen og Israel. På Sinai-halvøya er området preget av voldsomme konflikter. 

– Det siste tre årene har det vært store problemer med terrorangrep, angrep på politi og soldater. Dette er en tidligere militær sone fordi det daglig pågår kamper mellom epyptisk militære og det som angivelig er terrorgrupper som holder til på Sinai, sier Plesner. 

Egypt og Russland 

Egyptiske myndigheter har satt krisestab i forbindelse med flystyrten. President i Russland, Vladimir Putin har også beordret russiske redningsmannskaper til området. 

Ifølge BBC har Israel tilbudt sin støtte i redningsarbeidet. 

Det er fortsatt uklart hva som er årsaken til styrten, men egyptiske myndigheter sier det ikke skal være snakk om et terrorangrep. 

Ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti skal flere av de ansatte i flyselskapet har klaget på flymotorens tilstand flere ganger. 

Ifølge The Independent skal flyet ha delt seg i to da det traff bakken. Redningsmannskaper forteller at mange av de omkomne fortsatt satt fastpent i setene.