Magne (83) rørte alle – og sikret seg finaleplass i Norske Talenter

Fikk flest stemmer av det norske folk og fikk videre til finalen sammen med dansegruppa Zeven Up.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag kveld ble det klart at Magne Larsen (83) er videre til finalen i Norske Talenter, etter at han fikk flest stemmer av TV-seerne.

Poeten sier at han er glad og fornøyd med kveldens resultater. Han er også temmelig overbevist om at ingen slår ham i alder i talentkonkurransen.

– Jeg er ganske sikker på at jeg er den eldste! De er ikke så nær oppunder hundre år at de slår meg, sier han i sendingen du kan se ovenfor. 

83-åringen har skrevet dikt siden han var 17 år.

– Jeg har i hvert fall hundre dikt! Alle er ikke like gode, smiler han.

Brøndbo: – Det er stort

Dommer Bjarne Brøndbo (51) forteller at han er stolt av at nettopp Magne sikret seg en finaleplass i kveld. 

– Du har rørt nerven til en hel nasjon gjennom det du har gjort. Jeg begynner å bli såpass voksen at da du snakket om tømmerhoggere i dag, skjønner jeg den verdigheten du vil ha frem, og jeg skjønner livet du har levd. Det synes jeg er stort, sier han.

Zeven Up sikret seg finaleplass: – Vi har ikke ord!

Magne var ikke den eneste som gikk videre til finalen i kveld. Også dansegruppa Zeven Up sikret seg en plass. 

– Vi er veldig glade, sier dansegruppa til programleder Solveig Kloppen.

– Det er helt utrolig! Huff ... Vi har ikke ord ... Vi sier tusen takk til alle som har stemt på oss. Vi trodde ikke vi skulle komme videre. Det er en tøff konkruranse! Men nå skal vi øve, fortsetter gjengen fra Molde, som er i alderen 13-14 år. 

Dommerne om Zeven Up: – Flott dansenummer

Zeven Up imponerte dommerne i kveld, med sin synkrone dans i hvite drakter.

– Med de kostymene deres kan man lett se om dere failer med å være cleane. Men dere hadde fine posisjoner og bra koreografi. Alt var bare skikkelig bra gjennomført, mente Suleman Malik (24).

Bjarne satte også pris på opptredenen, men hadde også konstruktiv kritikk å komme med.

– Kostymene var ordentlig fine. Jeg synes dette var et flott dansenummer. Jeg kunne tenkt meg litt mer eksplosivitet. Jeg savnet at det smalt litt mer noen ganger, sa han.

Mia Gundersen (53) mener gruppa viste tydelig at de hadde jobbet hardt fram mot kveldens semifinale.

– Det er litt varierte ferdigheter, men det viktigste er at dere fremstår som en gruppe som er veldig solide. Den treningen dere holder på med gir virkelig resultater!

Magne fikk salen til å reise seg og tårene til å renne

Dansegruppa var ikke den eneste som fikk gode tilbakemeldinger i kveld. Magne høstet lovord for sitt dikt, og fikk også stående applaus, i tillegg til at flere tørket tårene.

– Det er noe spesielt med deg. Når ungene i bygården der jeg bor har deg som favoritt i Norske Talenter ... Jeg trenger ikke så mange ord. Jeg kan si en ting jeg mener. En kort setning. Du er min favoritt her i kveld, sa Linn.

Suleman, som ikke har vært den mest lettrørte bak dommerbordet, var tydelig beveget etter diktet.

– Det er ikke ofte jeg blir sånn som jeg er her nå. Bare stemmen din og atmosfæren i dette rommet slo meg skikkelig. Det er bra, sa han og klarte ikke fortsette.

Mia raste mot «alderstyrrani»

Bjarnes tårer rant gjennom opplesningen til Magne.

– Magne, du er kanskje den mest atypiske deltakeren i Norske Talenter noensinne! Og så kommer du inn her etter rapperne. Og jeg blir helt lamslått. Jeg synes det er så flott det du gjør. Så hvis folk er glad i ekte ting, stem på Magne, sa han.

Mia benyttet anledningen til å slå et slag for den eldre garde.

– I Norge har vi noe som vi kaller for alderstyrrani. De eldre blir alltid presentert som om de skal stues vekk eller ikke ha noen mening, men uten den visdommen og erfaringen eldre mennesker har, hvordan kan ordet gi mening? Den erfaringen som bor inni deg, den klarer du å formidle på en måte som rører hele det norske folk.

  • Se hvordan det går videre med alle deltakerne i Norske Talenter fredager klokken 19.30 på TV 2.