IMPONERTE: Her fremfører Magne Larsen ett av sine dikt, til dommernes store fornøyelse. FOTO: TV 2
IMPONERTE: Her fremfører Magne Larsen ett av sine dikt, til dommernes store fornøyelse. FOTO: TV 2

Magne (83) overveldet av diktsuksessen: – Jeg greier ikke å forstå det

Og i kveld skal Norske Talenter-semifinalisten fremføre enda et dikt på direktesendt TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Poeten Magne Larsen (83) er sesongens eldste Norske Talenter-deltaker, og rørte dommerne både på audition og dommerutvelgelsen med sine dikt.

Fredag kveld står han på scenen i Lørenskog Kulturhus for å lese dikt i den direktesendte semifinalen, og nå er det publikum som skal avgjøre om han sendes videre til finalen. 

– Gruer meg ikke

Til tross for at en finaleplass står på spill, er det ingen nervøsitet å spore hos den sympatiske dikteren.

– Jeg gruer meg ikke eller noe sånt. Nei, det tar jeg veldig rolig. Men jeg er selvsagt spent for å se om det blir like bra mottatt som før, sier Larsen til TV 2.

Han understreker at når han leser dikt, må han «stenge ut» alt som skjer rundt seg og konsentrere seg om fremførelsen, så 83-åringen tviler på at han skal bli nervøs når han faktisk står på scenen.

– Da er jeg veldig konsentrert om å få den rette tonen og rytmen ut.

Overrasket over responsen

Magne blir satt ut når vi forteller ham at hans audition – hvor han fremførte diktet «Bønn til en soldat» som han skrev i 1956 – er sett over 50.000 ganger på tv2.no samt fått massiv skryt i sosiale medier.

– Jøss, det høres veldig mye og rart ut. Jeg greier ikke å forstå det. Det blir så mektig og overraskende. Når man er 83 år, er det ikke så mye som overrasker lenger, men at jeg skulle få komme med i Norske Talenter og ha suksess, det overrasker meg veldig, sier han.

Drømmer om å gi ut diktsamling

Det er ingen tvil om at han koser seg i Norske Talenter-deltakelsen, men innrømmer at entusiasmen hadde vært enda større hvis han hadde vært noen år yngre.

– Veldig viktig har det vel ikke vært for meg i min alder, men hadde jeg vært yngre ville det vært kjempeviktig, for da kunne jeg gjort en karriere av det.

Larsen skriver hver dag og anslår at han sitter på omtrent 100 fullførte dikt. Drømmen er å gi ut en diktsamling.

– Jeg tror det er fullt mulig. Jeg har mange mer moderne dikt. Jeg skriver litt hver dag, men ikke like mye som før. Alderen banker på døra.

– Hvor henter du inspirasjon fra?

– Det er et godt spørsmål. Det bare … detter ned, sier han ettertenksomt.

Lokal semifinale

Magne er født i Vang i Telemark, men de siste 50 årene har han bodd i Lørenskog – og tilfeldighetene skal ha det til at Norske Talenter-semifinalene finner sted nettopp i Lørenskog.

– Ja, det er veldig pussig. Lokalavisa har vært her, så det er et kjempestort bilde i avisa, sier han stolt.

Larsen er klar over at han er deltakeren med flest år bak seg i årets runde.

– Jeg er vel 20 år eldre enn den som kommer etter meg, men når man passerer 80 må man venne seg til det, sier han og humrer.

Larsen er dog ikke den eldste Norske Talenter-semifinalisten noensinne. I 2011 gikk 92 år gamle Mathilde Marker i trioen Tre Generasjoner til finalen.

  • Norske Talenter sendes direkte fredag klokken 19.30 på TV 2.