TV 2 har vært i kontakt med jentene som var involvert i Bieber-dramatikken torsdag kveld og deres familier. Det går etter forholdene bra med dem.

De har vært på skolen fredag formiddag og er ved bedre mot enn da det stormet som verst natt til fredag. 

– Jentene ble tatt ned på et bakrom umiddelbart etter sendingen, etter at flere fra TV 2 hadde snakket med dem. Vi sørget for at det kom seg trygt hjem i natt, flere av dem bor et stykke unna, men vi fraktet dem hjem, forteller Jan-Petter Dahl, kommunikasjonsdirektør i TV 2. 

Netthetsen har ikke avtatt, men flere belibere har tatt til motmæle og støtter jentene mot nettmobberne. 

– Det viktig å si at vi håper at folk besinner seg, roer seg og tenker på at dette er unge jenter som har det veldig tøft og at man derfor tenker seg nøye om hva man skriver på sosiale medier.

– Ingen anmeldelsen ennå

TV 2 har snakket med politiet som opplyser at det ennå ikke har kommet inn noen anmeldelser basert på netthetsen. 

– Vi vet at jentene ble fraktet hjem i går og er tatt vare på. Utover det, så har ikke politiet fulgt opp det som skjedde på konserten, sier politioverbetjent Lars Njøsen ved Majorstua politistasjon til TV 2.

– Hvordan stiller politiet seg til det enorme netthetst?

– På generelt grunnlag så anbefaler politiet å anmelde alvorlige trusler og hets på nett. Vi har ikke fått inn noen anmeldelser i forbindelse med denne hendelsen, sier Njøsen. 

Thomas og Harald tar mobbeavstand

På Facebook-sidene har programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg med en melding til sine følgere. De hadde Justin Bieber i Senkveld-sofaen før konserten hvor han var i godt humør. 

Artisten Justin Bieber (t.h.) sammen med Harald Rønneberg og Thomas Numme under opptak til fredagens utgave av talkshowet «Senkveld med Thomas og Harald». Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artisten Justin Bieber (t.h.) sammen med Harald Rønneberg og Thomas Numme under opptak til fredagens utgave av talkshowet «Senkveld med Thomas og Harald». Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

«Kjære venner! Mye har blitt sagt og skrevet om vår dag med Justin Bieber. Mange var forståelig nok sinte og lei seg etter at konserten ble avbrutt og noen ulykkelige fans fikk til og med urettmessig skylden for at artisten gikk av scenen. Vi som var tilstede vet at det ikke er sant og vi oppfordrer alle til å ta avstand fra mobbingen som spres på sosiale medier!»

Senkveld-sendingen vil som planlagt bli sendt på TV 2 klokken 22.15 fredag. 

Den planlagte konsertsendingen med Justin Bieber 13. november, vil det bli sendt et program om Biebers besøk i Norge – hvor han første og eneste konsertlåt vil bli vist. 

LIK TV 2 Underholdning PÅ FACEBOOK