Marius Kvalvaag Aasen har gitt opp å kjøre rundt i den "dølle" Ford Focusen sin. Nå skal den selges. Men annonsen er noe utenom det vanlige. Foto: Privat
Marius Kvalvaag Aasen har gitt opp å kjøre rundt i den "dølle" Ford Focusen sin. Nå skal den selges. Men annonsen er noe utenom det vanlige. Foto: Privat

Derfor blir Marius nedringt når han skal selge bilen

Her snakker vi ærlig bilselger! 

Det dukker stadig opp kreative bruktbilannonser i rubrikkmarkedet. . Men den vi omtaler her er blant de mer humoristiske vi har sett på en stund. Dessuten har den spredt seg som et virus på sosiale medier. Den ble publisert torsdag ettermiddag, og fredag morgen hadde den allerede fått 5.000 visninger.

Det er Marius (35) fra Aukra utenfor Molde som skal kvitte seg med sin 2000-modell Ford Focus.

– Det ringer folk fra hele landet – noen bare for å si takk for en god latter. Folk vil faktisk ha bilen ogå, noe som jo er helt utrolig, med tanke på hvor døll den er, humrer han.

Les også: Her er en Focus som IKKE er døll!

– Jeg kaster inn håndkleet

I utgangspunktet er Focus en relativt kurant bruktbil. Den er en skikkelig bestselger blant Ford-modellene, og er blant annet kjent for bra kjøreegenskaper. Men Marius gjør lite for å selge den inn for potensielle kjøpere.

Prisen er riktignok bare 3.000 kroner – men hvis du leser teksten som står i annonsen, blir det raskt klart at selger selv nesten synes det er i overkant mye.

En av grunnen til at Marius nå har fått nok, er at moldensere ikke akkurat ser lyst på denne bilen. I annonsen står det:

"Moldensere er jo kjente for å være svært ærlige og overfladiske. Så her i byen er det kun Audi, BMW og Mercedes som er godkjent. Kjører du da Focus, har du tapt før du rekker å si ”drittbil”. Og man får høre det. Så jeg har gitt opp. Jeg kaster inn håndkledet og kvitter meg med skiten. For å slippe hets i lokalmiljøet. Jeg vurderer å begynne å sykle".

Denne billige Focusen er både kjapp og sjelden!

Stilmessig handicap

Rent teknisk er det noen tegn på at ikke alt er som det skal med bilen. Lyder og ulyder tilsier at det nok blir noen mangler, når den skal inn til EU-kontroll i mars neste år. Sommerdekkene er dessuten skrotet for lengst.

Men det skal ikke være rust – og det følger med relativt nye vinterdekk med pigger, kjøpt i fjor. De står imidlertid på noen ikke akkurat vakre stålfelger. Og selger er klar på hva han synes om utseendet på doningen sin:

"Har du et stilmessig handicap, og ikke redd for å vise det, er dette en perfekt match for deg!"

Les også: Tron har hatt 30 Forder på 39 år

Denne bilannonsen går som en farsott via sosiale medier. Faksimile: Finn.no
Denne bilannonsen går som en farsott via sosiale medier. Faksimile: Finn.no

God plass til GIGA-sub

Stereoanlegget fungerer greit. Og på et område er den i alle fall gunstig med tanke på potensielle "rånere": 

"Er du godtroende nok til å kjøpe denne bilen, er du vel uansett kjapp med å bytte ut stereoen, og sette inn GIGA-sub i bagasjerommet (som er mer enn stort nok). Så at stereoen har noen merkelige, tidvis uleselige tegn i displayet, spiller da ingen rolle."

Klikk her for å lese hele annonsen – det er den verdt!

Vil ikke høre fra MFK-spillere

Ironisk nok ønsker Marius kun "seriøse" henvendelser, står det i annonsen:

"Hipsters og MFK-spillere, som vil strø salt i sårene mine, kan ringe noen andre. Jeg sjekker av og til via 1881 Mobilsøk hvem som ringer, så det er ikke sikkert jeg gidder å ta telefonen engang. Men prøv gjerne!"

I skrivende stund er den altså ikke solgt. Men det skal ikke stå på interessen.

– Hva skal du erstatte denne bilen med da?

– Vurderer noe som ikke utstråler fullt så mye dritt som denne bilen her. Kanskje til og med en sykkel. Eller spark! Vi får se.

Les også: Nå kommer familie-Forden med Mustang-motor