Edvalds lag vil sette Hushovd sjakk matt

Edvald Boasson Hagens arbeidsgiver misliker at Thor Hushovd ønsker å bygge et eventuelt norsk profflag rundt sin stjernerytter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han er verdens snilleste gutt og den mest lojale. Derfor vil vi elske å beholde ham.

Dette sier MTN Qhubekas øverste sjef, Douglas Ryder, til TV 2.

Boasson Hagen har kontrakt med det sørafrikanske laget ut 2016. Når Thor Hushovds lag - etter planen - skal være oppe og stå i januar 2017, er rudsbygdingen kontraktsløs.

–  Han er en mann jeg vil ha på dette laget og bygge opp, sa Hushovd til TV 2 16. oktober. 

Dette vil ikke MTN Qhubeka sitte stille og se på.

– Thor må forberede seg på en hard kamp for å få Edvald bort fra «det afrikanske laget», er den klare meldingen fra Ryder.

Han vil gå rett i møter med nordmannen når de møtes på treningsleir i Sør-Afrika i slutten av november, og er klar til å tilby Boasson Hagen en ny toårskontrakt allerede på nyåret.

– De har opplagt god økonomi siden de kan skaffe seg Mark Cavendish og hele hjelperytterlaget hans. Så Thor må nok slåss med store lønnsforventninger fra en rytter som Edvald Boasson Hagen, sier Johan Kaggestad, TV 2s sykkelekspert.

Problemet til Hushovd er at så lenge han ikke har en hovedsponsor på plass, så kan han heller ikke gå i samtaler med ryttere som Boasson Hagen.

– Edvald har hatt mye å si for dette laget. Det vil derfor være trist hvis vi mister ham. Vi håper han blir her i mange år, sier Ryder.