NORGES-AKTUELL: Søndag var Justin Bieber på MTV European Music Awards i Milano. Torsdag kommer han til Norge. Foto: AP Photo/Antonio Calanni
NORGES-AKTUELL: Søndag var Justin Bieber på MTV European Music Awards i Milano. Torsdag kommer han til Norge. Foto: AP Photo/Antonio Calanni

Sikkerhetssjefens beskjed til Bieber-fansen: – Bli hjemme og se på Senkveld

Ifølge sikkerhetsselskapet som er ansvarlige for Justin Biebers Norges-besøk, vil det ikke være mulig å få et glimt av superstjernen uten billett. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kommer superstjernen og ungpikeidolet Justin Bieber (21) til Oslo.

Han skal være gjest i talkshowet Senkveld med Thomas og Harald, og han kommer i tillegg til å spille en eksklusiv minikonsert for sine norske fans.

Befinner seg i Spania på onsdag

Etter det TV2.no har grunn til å tro, kommer Bieber først samme dag som konserten. Han blir etter alt og dømme kjørt direkte til Chateau Neuf på Majorstuen i Oslo, hvor han skal gjøre Senkveld-intervjuet og holde minikonserten. 

Onsdag skal Bieber holde konsert i Spania. Tirsdag kveld delte han en video av ivrige fans på Instagram, hvor han skriver at neste stopp på turneen hans er Spania og Norge.

– Takk Storbritannia, Tyskland og Italia. Spania og Norge neste, skriver han. 

– Ikke mulig å få et glimt av ham

Ifølge sikkerhetsansvarlig i ProSec, Henning Kristiansen, blir Biebers Norgesbesøk et kort opphold. Han forteller at fansen ikke vil få et glimt av ham uten en konsertbillett.

– Det er kun de med gyldig billett som kommer inn på Chateau Neuf. Området rundt vil bli inngjerdet av to meter høye gjerder som blir dekt til med sort duk, og artisten vil bli kjørt i en bil med sotete ruter, sier Kristiansen til TV 2. 

Han forteller at det heller ikke vil være mulig å treffe Bieber på flyplassen. 

– Det er bortkastet pengebruk og energi å reise dit, sier Kristiansen. 

Ifølge Kristiansen vil Bieber ikke bo på et hotell i Oslo sentrum. 

The Thief vil ikke kommentere

Da Bieber gjestet Oslo i april 2013 for å holde tre konserter i Telenor Arena, bodde han på Petter Stordalens luksushotell The Thief på Tjuvholmen.  

The Thiefs kommunikasjonssjef Siri Lønning Kolderup vil verken bekrefte eller avkrefte at Bieber skal bo på samme hotell denne gangen.

– Vi uttaler oss ikke om våre gjester, sier Kolderup til TV 2.

Da Bieber var gjest på The Thief i 2013, samlet det seg mange fans utenfor hotellet, til og med før det ble bekreftet at det var der Bieber befant seg. 

Kolderup vil ikke kommentere om hotellet har satt inn ekstra sikkerhetstiltak denne uken.

– Uansett hvilke gjester som bor hos oss, tar vi hensyn til sikkerheten, sier hun.

Klok av skade etter Opera-konserten

Bieber har gjestet Norge to ganger tidligere. I 2012 satte han Oslo på hodet da han holdt gratiskonsert på Operaen. Rundt 25.000 hylende fans samlet seg for å se Bieber-showet, og det oppsto kaotiske tilstander.

I april 2013 kom han tilbake for å holde tre konserter i Telenor Arena, i forbindelse med verdensturneen Believe. Alle konsertene ble utsolgt, og da satte politiet inn flere sikkerhetstiltak for å håndtere den skrikende fansen.

ProSec venter ikke like store mengder fans utenfor Chateau Neuf på Majorstuen på torsdag, men de er likevel forberedt på at noen vil dukke opp. 

– Vi er klok av skade etter konserten på Operaen i Oslo i 2012, så vi har en plan dersom det skulle dukke opp mange mennesker. Chateau Neuf er et egnet sted å ha et slikt arrangement på, siden vi kan avgrense området og det finnes mange innfartsveier hvor artisten kan fraktes inn og ut, sier Kristiansen. 

Biltrafikken skaper utfordringer 

Sikkerhetsselskapet kommer til å ha mellom 25 og 30 medarbeidere på jobb på torsdag. Ifølge Kristiansen vil den største utfordringen oppstå når Bieber skal fraktes inn og ut av Chateau Neuf. 

– Vi er redde for at noen kommer til å løpe etter biler for å påkalle seg oppmerksomhet, sier han.  

Lars Njøsen ved Majorstua politistasjon har tidligere uttalt til TV 2 at det er trafikken som gjerne kan skape de farlige situasjonene. Han mener derimot at den uoversiktlige situasjonen som oppstod i 2012 ikke vil gjenta seg. Den gang var mye hemmeligholdt, og Bieber flyttet seg rundt om i Oslo, med hylende tenåringsjenter hakk i hæl.

– Bieber har vokst, og det har nok fansen også. Alt for små barn bør uansett ikke løpe rundt i gatene alene, sa Njøsen til TV 2 tidligere denne måneden.

Billettene krever legitimasjon

Omlag 1.000 personer vil være til stede på den eksklusive konserten på torsdag. For fansen som har vært så heldige å få billett til konserten, vil det ikke være nødvendig å vente hele dagen utenfor Chateau Neuf. 

– De som har billett må legitimere seg i inngangspartiet. Det er ingen billetter i omløp, men alle er registrert med navn. På den måten unngår man svartebørssalg. I inngangspartiet får man utdelt et armbånd med et nummer på, og det nummeret viser til en sitteplass, sier Kristiansen.

– Hvilken oppfordring har du til fansen som ikke har billett, men som likevel håper på å få et glimt av Bieber?

– De får glede seg til neste konsert, bli hjemme og se på Senkveld på fredag, sier Kristiansen. 

Senkvelds Bieber-spesial sendes på TV 2 fredag klokken 22.15.