Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gresskarmuffins:

  • 2 store egg
  • 1 ½ dl rapsolje til baking
  • 1 ½ dl lettrømme
  • 225 g sukker
  • 225 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts kanel
  • 125 g revet gresskar (uten skall)

Ostekrem:

  • 200 g myk kremost naturell
  • 50 g mykt smør
  • 75 g melis
  • 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Pisk sammen egg, olje, rømme og sukker til en glatt masse.
Sikt sammen mel, bakepulver og krydder, tilsett i deigen og rør sammen til en glatt deig.
Vend i fint revet gresskar med en slikkepott.
Ha papirformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene (½-3/4 fulle).
Stek muffinsene i varm stekeovn 200oC på midterste rille i 15-20 min.

Avkjøl på rist før ostekremen smøres over.
Ostekrem kan erstattes av melisglasur.
Ostekrem:
Rør sammen romtemperert kremost og smør.
Tilsett melis og vaniljesukker og rør glatt.
Tips: Sukkermengden kan gjerne reduseres til 175g.

Skremmende hot gresskarsuppe:

  • Ca 1 l gresskar i terninger (evt. søtpotet)
  • 1 liten løk
  • 2 hvitløkfedd
  • 1 ss hakket frisk ingefær
  • 1 rød chili
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts tørket koriander (kan sløyfes)
  • 1 ts tørket spisskum (kan sløyfes)
  • Saft av 1 lime eller ½ sitron
  • 5 dl grønnsaks- eller kyllingkraft
  • Smak til med salt, pepper og evt. mer krydder for eksempel rød currypaste og/eller sweet chili
  • Frisk koriander til pynt eller lettstekte gresskarkjerner(stekes i tørr panne, drysses med litt salt).

Slik gjør du:

Gresskarmuffins og gresskarsuppe FOTO: TV 2 / TV 2
Gresskarmuffins og gresskarsuppe FOTO: TV 2 / TV 2

Skrell og skjær gresskar- eller søtpotetbiter.
Rens og hakk løk, hvitløk og ingefær.
Del chilien på langs og skrap ut frøene.
Skjær chilien i tynne strimler.
Varm olje i en gryte og surr gresskar/søtpotet, løk, hvitløk, chili og ingefær et par minutter til løken er blank.
Rør om slik at det ikke blir brent.
Tilsett tørket koriander og spisskummen, kraft og saft av lime eller sitron. Kok opp, legg på lokk og la suppen småkoke i ca. 20 minutter til grønnsaksbitene er møre.
Kjør suppen glatt og jevn i en hurtigmikser eller med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
Server med frisk koriander og chili.
Vil du ha en litt mildere suppe rør inn litt kokosmelk rett før servering.

LIK TV 2 Underholdning PÅ FACEBOOK