Høytflyvende Lørenskog vant toppkampen mot Sparta

Lørenskog har nå vunnet fem kamper på rad i Get-ligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørenskog-Sparta 5-2 (1-0, 3-1, 1-1)

Seier nummer fem på rad er et faktum for Lørenskog etter en overbevisende hjemmeseier i toppkampen mot Sparta. Scoringer av Joacim Sundelius, Robin Dahlstrøm, Steffen Thoresen, Nathan Longpre og Jonas Djupvik Løvlie sørget for at det endte med 5-2-seier for et Lørenskog-lag som virkelig er i flytsonen for tiden.

– Vi jobber hardt. Det er litt krampaktig i sisteperioden når de presser på – i alle fall når de får et tidlig 2-4-mål. Jeg føler likevel at vi har kontroll på kampen, sier Dahlstrøm til TV 2.

Seieren fører Lørenskog forbi Sparta på tabellen og opp på andreplass fire poeng bak serieleder Stavanger Oilers.

Lørenskog har nå vunnet sju av åtte kamper på hjemmeis i Get-ligaen denne sesongen. Sparta taper sin andre kamp på rad.

– Vi sliter foran eget mål og gjør for enkle feil. Det holder ikke i toppkamper. De får altfor enkle mål. Vi kriger oss tilbake og får 1-2, men jeg vet ikke hva som skjer. De får stå helt alene foran mål og gjøre 3-1 like etterpå. Det har vi ikke råd til, sier Spartas beste spiller i kampen, Patrick Eriksson.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Flyt for Lørenskog
Lørenskog hadde et lite overtak, men den første perioden mellom nummer to og tre på tabellen var jevn. Like før pause hadde imidlertid Lørenskog flyt. Sparta var passive i forsvar og Joacim Sundelius kriget inn 1-0 i overtall for Lørenskog.

– Slapt forsvarsspill, oppsummerte TV 2s ekspertkommentator Geir Hoff.

Vertene gikk i garderoben med ettmålsledelse, men det tok ikke mange minutter av den andre perioden før det sto 2-0. Robin Dahlstrøm fikk pucken foran seg i meget god posisjon. Med en kontant avslutning sendte han pucken i nettet.

To kjappe
Så tok det fyr i Lørenskog ishall. Sparta kontret og Henrik Malmström vartet opp med en herlig assist. Patrick Eriksson fikk pucken, tok en kjapp dragning før han dyttet den i nettet til redusering for Sparta.

Men Lørenskog slo umiddelbart tilbake. Under minuttet senere kunne Steffen Thoresen juble for 3-1-scoring på motsatt ende av banen.

Hjemmelaget var i flytsonen og med bare 15 sekunder igjen av midtperioden sendte Nathan Longpre Lørenskog opp i 4-1-ledelse.

Avsluttet festen
Åtte minutter ut i tredje periode blåste Eriksson liv i oppgjøret for Sparta sin del da han kriget inn en redusering til 2-4. Gjestene Sarpsborg fikk ny energi og presset Lørenskog med flere store sjanser. Det ga muligheter for overganger til Lørenskog.

Og med under fem minutter igjen av oppgjøret satte Lørenskog inn den avgjørende scoringen. Jonas Djupvik Løvlie var mannen bak kampens siste mål til 5-2 etter en hurtig overgang.