Davos, Sveits 20101211. Petter Northug sammen med Bjørn Dæhlie etter at Northug havnet på en 13. plass under verdenscuprennet 15 km klassisk for menn, i Davos i Sveits lørdag ettermiddag. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix .
Davos, Sveits 20101211. Petter Northug sammen med Bjørn Dæhlie etter at Northug havnet på en 13. plass under verdenscuprennet 15 km klassisk for menn, i Davos i Sveits lørdag ettermiddag. Foto: Kyrre Lien / Scanpix .

Avis: – Northug og forbundet fortsatt i kleskrangel

Partene er «enige», men skal fortsatt ikke være i mål rundt klesavtalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag kom nyheten om at Petter Northug og skiforbundet omsider har blitt enige om en ny representasjonsavtale.

Avtalen gjør at skistjernen kan konkurrere for Norge i verdenscup og i mesterskap de neste tre årene.

Ifølge Skiforbundet får Northug de samme betingelsene han ble forelagt i sommer, men at perioden utvides til tre år. Det betyr at avtalen vil gjelde ut OL-sesongen 2018.

Som TV 2 meldte i går, innebærer avtalen at nysatsingen Northug-TV vil få en annen form enn det har nå.

– Vi har vært gjennom den problemstillingen og funnet en god løsning på det, sa Skiforbundets generalsekretær Stein Opsal til TV 2 i går.

Ifølge Adressa er det også uenigheter rundt klesavtalen til Northug. Flere av de store norske skistjernene, deriblant Northug og Therese Johaug, har egne klesavtaler som går utenpå landslagets egne.

Ifølge avisen er partene fortsatt ikke er enige om rammene for Northugs kleskolleksjonsavtale med Swix, som er i direkte konkurranse med skiforbundets leverandør Bjørn Dæhlie.

Generalsekretæren sier til Adressa at dersom Northug i fremtiden skal ha en kleskolleksjonsavtale, så må det være med skiforbundets leverandør. TV 2 vet at blant andre Therese Johaug har mange av de samme utfordringene, og at partene er i dialog for å finne en løsning.

– Det betyr at han må si ifra seg avtalen om kleskolleksjon med Swix. Det har vært et viktig punkt ved å gå fra ett til tre år i lengde på avtalen, sier Opsal.

Manager Are Sørum Langås er imidlertid ikke imøtekommende og vil ikke slå fast at  Northug må avslutte forholdet med Swix før sesongstarten i november.

– Det avtalen sier er at Bjørn Dæhlie har bransjeeksklusivitet i sesong, mellom siste mandag før første verdenscuprenn og til 1. april. Det er det avtalen sier, sier Langås til avisen.