AVTALEN I BOKS: Petter Northugs avtale med forbundet er ferdigforhandlet, men hvordan det vil påvirke satsinger som Northug TV gjenstår å se. Bilde FOTO: PETTER NORTHUG / TV 2.
AVTALEN I BOKS: Petter Northugs avtale med forbundet er ferdigforhandlet, men hvordan det vil påvirke satsinger som Northug TV gjenstår å se. Bilde FOTO: PETTER NORTHUG / TV 2.

– Northug TV vil få en annen form enn det har nå

Den nye avtalen legger begrensninger på Northugs kommersielle prosjekter, men ingen av partene vil si hva avtalen innebærer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag kom nyheten om at Petter Northug og skiforbundet omsider har blitt enige om en ny representasjonsavtale.

Avtalen gjør at Northug kan konkurrere for Norge i verdenscup og i mesterskap de neste tre årene, men den legger også bånd på satsingene hans utenfor skisporet. 

En av disse er Northug TV.

– Må finne en form som er forenlig med våre interesser
I slutten av september offentliggjorde nemlig skistjernen at han starter en egen fjernsynskanal.

Tidligere denne uken ble det spekulert i om Northug måtte droppe TV-satsingen for å få i havn en avtale med forbundet. Det trenger han ikke, men generalsekretæren i Norges Skiforbund er klar på at forandringer må til.

– Northug TV må finne en form som er forenlig med våre interesser. Vi har vært gjennom den problemstillingen og funnet en god løsning på det, sier Stein Opsal til TV 2.

Har dere funnet ut av hvordan det blir, eller skal dere gjøre det nå?

– Vi må bruke litt tid på å finne ut av akkurat hvordan det skal gjøres, og det vil nok få en litt annen form enn det har hatt frem til nå. Vi har mange andre utøvere som også er aktive på sosiale medier og slikt, og det er de samme reglene Northug må forholde seg til.

– Du får se på Northug TV og finne det ut!
En opplagt problemstilling er i hvilken grad Northug vil vise frem og profilere egne sponsorer i Northug TV som kan være i konkurranse med forbundet sine sponsorer. 

Opsal ville ikke gå i detalj på akkurat hva som må endres i Northugs satsing, og det vil heller ikke Northugs manager, Are Sørum Langås, gjøre.

– Når det gjelder Northug TV og andre slike prosjekter, skal vi forholde oss til avtalen.

– Og hva sier egentlig avtalen?

– Jeg vil, som forbundet, ikke gå inn i detaljer på akkurat hva den sier. Du får se på Northug TV og finne det ut! avslutter Sørum Langås humoristisk.