Myhre vurderer City og United før Manchester-derbyet

Hvem får toppkarakter av TV 2s Premier League-ekspert? Sjekk oversikten her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United-Manchester City søndag kl. 15.05 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

Søndag barker Manchester United og Manchester City sammen til lokaloppgjør og gigantmøte på Old Trafford. Duellene mellom spillere i ypperste verdensklasse er mange. Men hvordan står egentlig de to lagene til hverandre?

TV 2s Petter Myhre har gått gjennom de to lagenes tilgjengelige spiller og vurdert lagdel for lagdel med karakter fra 1-10.  

Agüero og Silva ute med skade: Sjekk skadestatus før kampen!

Antatt lagoppstilling:

Manchester United (4-2-3-1): David de Gea - Matteo Darmian, Phil Jones, Chris Smalling, Daley Blind - Michael Carrick, Morgan Schneiderlin - Juan Mata, Ander Herrera, Anthony Martial - Wayne Rooney

Manchester City (4-2-3-1): Joe Hart - Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, Nicloás Otamendi, Aleksandar Kolarov - Yaya Touré, Fernandinho - Kevin de Bruyne, Raheem Sterling, Jesus Navas - Wilfried Bony

Petter Myhres vurdering av lagdelene (se også gjennomgangen i videovinduet øverst på siden): 

Keeper:

David de Gea – 10
– For meg var De Gea ligaens beste keeper forrige sesong. Han har fulgt opp i år, og når overgangssagaen nå er avsluttet, har han vist seg å være verdt sin vekt i gull for United. Dersom noen skal få en tier på børsen, må det være ham. Alle kan bli bedre på noe, men når du er blant verdens beste i din posisjon og levert som ham, fortjener du en tier.

Joe Hart – 9
– Joe Hart er også en av Premier Leagues beste keepere. Han har vært stabil både forrige sesong og denne. Han har enkeltkamper der han har vært veldig bra. Jeg rangerer ham som en av de beste, men han er et lite hakk under de Gea. De Gea har vært mer matchvinner enn Hart.

Forsvar:

Matteo Darmian, Phil Jones, Chris Smalling, Daley Blind – 7
– Forsvarsfireren så bra ut i starten av sesongen da de fikk spille flere kamper på rad. Så kom det skade på Shaw, samtidig har Blind og Rojo vært ute og Darmian flyttet over på venstresiden. De har sett ut litt som forrige sesong, litt rotete og kvaliteten på prestasjonene har sunket. Jeg synes ikke Rojo har vært på nivå, så jeg tror van Gaal vurderer å bruke Blind på backen igjen i en kamp der man trenger klokskap og spillere som er gode med ball. Poengsummen ville ikke endret seg med eller uten Rojo, Blind eller Valencia. Det er ikke så stor forskjell på spillerne. Men Smalling har vært strålende. Han kunne alene ha vippet karakteren opp.

SOLID BACK: Matteo Darmian har levert strålende på backplass for Manchester United denne sesongen. Italieneren er selvskreven på laget til Louis van Gaal. FOTO: OLI SCARFF /
SOLID BACK: Matteo Darmian har levert strålende på backplass for Manchester United denne sesongen. Italieneren er selvskreven på laget til Louis van Gaal. FOTO: OLI SCARFF /

Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, Nicloás Otamendi, Aleksandar Kolarov – 8
– Om Pellegrini bruker Kolarov eller Sagna, får tiden vise, men det gjør ikke noen forskjell på poengsummen. Ei heller om Mangala starter istedenfor Otamendi. Jeg tror Kompany er tilbake. De trenger ham i midtforsvaret. Han var tilbake til sitt gamle jeg i starten av sesongen. Han er ledertypen du trenger i et derby som dette.

Defensiv midtbane:

Michael Carrick, Mogan Schneiderlin – 8
– Jeg tror van Gaal fortsetter med å bruke Schneiderlin på grunn av hans mobilitet og duellkraft. Det blir viktig for å matche fysikken til Yaya Touré. Van Gaal har rotert mye på midten, men nå sto Carrick over mot CSKA Moskva. Sånn sett kan det være duket for Carrick igjen, en spiller som kjenner disse oppgjørene og vet hva det dreier seg om.

Yaya Touré, Fernandinho – 9
– Jeg synes Citys defensive midtbane er mer dynamisk. Touré kan være en matchvinner fremover også. Touré og Fernandiho komplimenterer hverandre veldig bra. Derfor har jeg plassert City hakket over her. De har mange kamper sammen og kjenner hverandre godt. Carrick og Schneiderlin har ennå noe å gå på i samhandlingen. De er fremdeles i en fase hvor de skal lære hverandre å kjenne.

Offensiv midtbane:

Juan Mata, Herrera, Anthony Martial – 8
– I kamper som denne ville jeg hatt løpskapasiteten til Herrera på midten. Han og Schneiderlin var savnet mot Arsenal. Martial har klart seg bra når han er blitt dyttet ut på kanten, selv om det optimale er å ha ham som spiss. Når Memphis har vært så svak, ville jeg heller gått for Martial på kant og Rooney som spiss.

– Jeg ønsker at Herrera skal få plass i tierrollen. Da blir hjertet av laget Schneiderlin, Carrick og Herrera. De må ha en veldig god dag på jobben og vinne kampen sentralt for å vippe ting i sin favør.

Kevin de Bruyne, Raheem Sterling, Jesus Navas – 8
– Sterling har begynt å røre på seg. De Bruyne er også blitt varm i trøyen. Var kampen mot Bournemouth én enkelt kamp hvor alt fungerte for Sterling, eller klarer han å stabilisere toppnivået sitt? De Bruyne er jeg ikke usikker på i det hele tatt. Jeg har alltid hatt sansen for ham som spiller. Han er hardtarbeidende og kreativ. Men det er en klar svekkelse at Navas starter i stedet for Silva. Fra å lukte på en sterk 9-er faller de til en svak 8-er. Jeg tror Pellegrini bruker Sterling i rollen bak Bony for å få meg bakromstrussel når Agüero er ute. 

BLE HENTET SOM STJERNESPILLER – HAR LEVERT SOM STJERNESPILLER: Kevin de Bruyne har gått rett inn og dominert i Manchester City-laget. Mot Manchester United blir han ekstra viktig med David Silva og Sergio Agüero ute med skader.          AFP PHOTO / PAUL ELLIS
BLE HENTET SOM STJERNESPILLER – HAR LEVERT SOM STJERNESPILLER: Kevin de Bruyne har gått rett inn og dominert i Manchester City-laget. Mot Manchester United blir han ekstra viktig med David Silva og Sergio Agüero ute med skader. AFP PHOTO / PAUL ELLIS

Spiss:

Wayne Rooney – 7
– Jeg velger Rooney som spiss, selv om jeg mener han er best i tier-rollen. Det er for å rydde plass til Herrera. Jeg tror også van Gaal er såpass fornøyd med Herrera på midten og Martial på kant til at han velger det også nå. Jeg har alltid hatt sansen for Rooney. Han er viktig for laget og står på, men han har ikke fått det til maks denne sesongen. Han har potensial til å ligge vesentlig høyere når man ser på karakteren. På sitt beste snuser han på en nier eller tier.

Wilfired Bony – 6
– Bony har vært en skuffelse i City. Jeg hadde tro på at han ville passe bra inn i deres måte å spille på. Derfor har jeg satt ham så lavt. Nå har han begynt å røre på seg, men han må stabilisere seg. Han har mer å vise. To-tre kamper til på nivået han viste mot Bournemouth, så er han vesentlig bedre enn en sekser.

Samlet karakter:
Manchester United: 40
Manchester City: 40

Som karakteren viser, faller begge lagene på 40. Det stemmer godt overens med Myhres spådom for kampen.

– Det er en helt åpen kamp. United har en fordel av hjemmebane, men City har sett bedre ut denne sesongen. De har hatt mer å by på fremover. Selv om det skiller så få poeng, synes jeg City har sett bedre ut. Dersom kampen hadde gått på Etihad, hadde jeg holdt City som favoritter, sier Myhre.

– Men det er umulig å tippe resultat her. Jeg ville aldri i verden satt penger på denne kampen.