Familieadvokat: – Drapet på Lisa Holm var seksuelt motivert

SKÖVDE (TV2): Drapet på Lisa Holm hadde «et seksuelt motiv som gikk aldeles feil», ifølge advokaten til Lisa Holms familie Tore Brandtler. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er familiens advokat Tore Brandtler som hevder dette overfor avisa SLA.se.

Ifølge avisa mener advokaten at det er veldig sterke og gode bevis mot den tiltalte litaueren som er mistenkt for å ha drept Lisa Holm. 

– Bak alt dette er det et seksuelt motiv som gikk aldeles feil, sier Brandtler. 

Fredag kommer tiltalen mot den 35 år gamle litaueren som er mistenkt for drapet. Se direktesending fra politiets pressekonferanse øverst i saken!

Tore Brandtler har lest den foreløpige etterforskningen. 

– Det er så mange faktorer som arbeider mot ham. Blant annet tenker jeg på de forholdene som tilsier at han har vært i nær kontakt med Lisa. DNA-spor er funnet på steder på klærne hvor de ikke kunne havnet hvis man ikke var veldig nær henne, sier Brandtler til SLA. 

Mener Lisa ble hengt

Etter det den svenske avisa Expressen erfarer ble Lisa Holm hengt i en løkke i låven på motsatt side av kaffebaren i Blomberg hvor hun jobbet. Løkken var festet til et rør på veggen. 

Nedenfor røret ble det funnet rester av tauet som politiet mener ble brukt til å henge 17-åringen opp. 

På veggen skal politiet også ha funnet hår som tilhørte Lisa Holm. Blod fra den 35 år gamle litauiske mannen som nå er tiltalt for drapet, skal også ha blitt funnet her. 

Savnet i fem dager 

Lisa Holm (17) forsvant på kvelden søndag 7. juni, etter at hun hadde vært på jobb på en kafé i Blomberg utenfor Lidköping i Sverige.

Fredagen etter, 12. juni, ble hun funnet drept. Politiet var raskt ute og sa det var snakk om et drap, men har vært sparsomme med opplysninger. De har ikke uttalt seg om hvordan 17-åringen ble drept.

Funnet fullt påkledd 

Ifølge Gøteborgs Tidning (GT) ble 17-åringen funnet fullt påkledd i et provisorisk bolighus på gården Martorp, få kilometere fra åstedet.

Avisens kilder opplyser at det ble funnet blod som tilhører den 35 år gamle mistenkte litaueren flere steder på Lisa Holm.