Hvis du hater naboene – da er dette bilen for deg!

Emil (20) blir stadig stoppet av politiet. Nå selger han Volvoen.

Teksten på siden er bare en av tingene som provoserer. Vent til du får høre hva annet som står i annonsen ... Faksimile fra finn.no
Teksten på siden er bare en av tingene som provoserer. Vent til du får høre hva annet som står i annonsen ... Faksimile fra finn.no

Emil 20) fra Malvik rett nord for Trondheim selger nå rånebilen han og to kompiser har hatt mye moro med den siste tiden.

Det er på mange måter alle rånebilers mor – en Volvo 245 det er snakk om. Et stygt, gresselig og provoserende eksemplar av arten.

Ruth, det er navnet den har fått, er en 1978-modell – med 370.000 kilometer klemt inn på telleverket. Hun har vært noe runder rundt nabolaget, for å si det sånn.

En typisk 245-historie

Det er litt rart, egentlig, at nettopp Volvo 240 har blitt rånebilen over alle andre. Denne 245en var jo en staselig, fornuftig og høyst anstendig bil for den øvre middelklasse den gangen den var ny.

Etter det ble den en trygg bruktbil for en barnerik familie med hund i bagasjerommet, Norsk Ukeblad i veska til mor og "gjør-det-selv-hytte" på fjellet.

Så tok en usentimental arbeidskar med møkkete klær og svære never over, og satte den trofaste sliteren til oppgaver det hadde vært mer fornuftig å bruke en traktor eller lastebil til.

Når den stakkars Volvoen til slutt ikke orker mer, kommer en kvisete 19-åring med verktøykasse og spredte dunforekomster på overleppa inn i bildet. Han tar over siste rest av det som en gang var en staselig Herregårdsvogn. Den skal bli bygdas store skrekk, og damemagnet – som rånebil!

Omtrent slik kan forhistorien til den nå oransje 245-en være. 

Sjekk vår kjøpeguide for Volvo 240 her

Ikke for sarte sjeler

Prisen speiler både den potensielle historien og det du ser på bildene. For 10.000 kroner blir den din – og du har den perfekte Halloween-bilen! 

Jeg tror vi allerede nå, helt uoffisielt, kan fastslå at dette er årets rånebil-annonse! Ikke bare på grunn av bilen, men vel så mye takket være annonse- og bildetekstene. De er nemlig vel verdt ett par minutter!

Her er en liten smakebit fra annonsen: 

"For bare 10 papir har du mulighet til å ta over denne historiske skjønnheten. MEN, du kan ikke bare dukke opp med pengene her, nei! Du som kjøper må sørge for å videreføre "langefingern" min og spre den rundt i landets mest politisk korrekte nabolag som en kjønnssykdom i Ayia Napa. Ingen sv-politiker, miljøforkjemper, småbarnsmor, feminist eller olding skal få en god natts søvn etter å ha sett Ruth! La tomatsuppe-lakken brenne seg fast innerst i hornhinna og etterlate et permanent svimerke".

Men kanskje veldig ordentlige mennesker med høyt blodtrykk, miljøforkjempere og langt fremskredne feminister bør styre unna teksten i sin helhet – og heller lese vår test av Toyota Prius. Den finner dere her:

Alle dere andre finner annonsen fra finn.no med tekst og bilder her:

Vanvittig respons

Men hvem er det egentlig som kjører rundt i en slik bil og som ytrer slike meninger?
Skal vi ringe og finne det ut? Ja – selvsagt skal vi det!

– Ring, ring ...

– Hallo, det er Emil.

– Hei du, det er Benny i Broom.no som ringer deg. Emil, ja... Oppkalt etter han i Lønneberget eller?

– He,he... Neggu om jeg vet. Det skal jeg huske å spørre mutter'n om. Broom, ja. Følger med der hver dag, jeg vet du!

– Så bra! Men du – den der Volvon du skal selge. Fått noe respons eller?

– Å, herregud. Ja! Det har vært helt vilt altså ...

Folk har ringt og takket ...

– Jeg må nesten spørre, er du like tøff i virkeligheten som det annonsen gir uttrykk for?

– He, he... Nei, kanskje ikke helt. Det er klart at jeg har dratt på litt, eller en god del egentlig, i annonseteksten. Men det er mange som har ringt meg og nesten takket meg.

– Fortell litt om hva som ligger bak denne bilen?

– Jeg og to gode kompiser fant ut at vi hadde lyst på en herjebil. Så vi dro sørover og kjøpte denne. Vi har hatt mye gøy med den. Mye tull og fanteri så klart, og vi har nok irritert og provosert noen. Det har da også vært litt av poenget.

– Vi fikset bilen slik at den var i god teknisk stand. Vi hadde vel en mistanke om at vi ville bli stoppet hyppig og har derfor hatt alt i orden – skiftet blant annet fjærbein, bremser og hjullagre. Den har vært omregistert, forsikret og EU-godkjent. Så det var ikke noe å ta oss på.

Broom-Benny var skeptisk til Volvo 240: 

Noe rart med det elektriske

– Så bilen er i bedre stand enn den ser ut?

– Øøøøh... Var.

– Hæ???

– Den VAR i god stand. Du skjønner vi hoppet litt med den. Men batteriet var ikke festet skikkelig og begge polene kom borti metall. Etter det har ikke det elektriske anlegget vært helt seg selv kan du si ... Så litt småfiks må til før eventuelle ny eier kan dra på tokt med den.

Har jobb – og Toyota med 800 hestekrefter

– Hva skal du kjøpe igjen nå da?

– Jeg har to andre biler. Så jeg tenker det får klare seg en stund.

– Okei – flere Volvo da eller?

– Nope. Jeg her én rask og én ikke fullt så rask. Den raske er en Toyota Supra med 800 hestekrefter. Den ikke fult så raske er en Mercedes 190 med dieselmotor.

– Såpass, ja. I annonseteksten kan en få inntrykk av at du er en "NAVer" – men med tre biler i gårdsplassen, en av dem med 800 hestekrefter, høres det jo ikke akkurat sånn ut?

– Neida. Jeg er i jobb, kan du skjønne. Men det er jo gøy å provosere litt, ler den blide og hyggelig trønderen som nok er langt mer ordentlig enn hva bilen og annonseteksten på finn-annonsen kan gi inntrykk av.

Vi i Broom ønsker både råne-Volvoen, selgeren og ikke minst ny eier, lykke til!

Ida Marie (19): – Jeg vil ikke ha en jalla rånebil!