REAGERER: Zendaya Coleman (19) er ikke fornøyd med at et motemagasin har retusjert et bilde av henne slik at hun fikk smalere hofter. Her fotografert på en  Cosmopolitan-fest i sommer. FOTO: MELEAH LOYA /NTB SCANPIX
REAGERER: Zendaya Coleman (19) er ikke fornøyd med at et motemagasin har retusjert et bilde av henne slik at hun fikk smalere hofter. Her fotografert på en  Cosmopolitan-fest i sommer. FOTO: MELEAH LOYA /NTB SCANPIX

Disney-stjernen er rasende over at hun ble redigert tynnere

Zendaya Coleman (19) tok til motmæle da et bilde av henne ble kraftig retusjert. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske Disney-stjernen Zendaya Coleman (19) er på forsiden av den siste utgaven av motemagasinet Modeliste. I den forbindelse stilte hun opp på en fotografering og et intervju tidligere denne måneden. 

Da hun fikk se bildene fra fotograferingen, ble hun sjokkert. På ett bilde, som magasinet publiserte på sin nettside, er 19-åringen kraftig reutsjert, skriver Buzzfeed

– Bilder fra en ny photoshoot kom ut i dag, og jeg ble sjokkert da jeg så at mine 19 år gamle hofter og overkropp var manipulerte, skriver hun på Instagram.

Avslørte selv retusjeringen

Zendaya har delt to versjoner av bildet – før og etter retusjering. Man kan tydelig se at hoftene og lårene hennes har blitt smalere etter retusjeringen. 

– Alle som kjenner meg vet at jeg står for ærlighet og det å elske seg selv. Så jeg valgte å selv publisere det ekte bildet, og jeg elsker det, skriver hun.

Videre skriver hun at retusjering er med på skape urealistiske mål for kvinner. 

– Det er slike ting som gjør kvinner usikre på seg selv og som skaper urealistiske skjønnhetsidealer, skriver Zendaya på Instagram.

Modeliste skal raskt ha fjernet bildene fra sin nettside. 

– Takk for at dere fjernet bildene og fikset dette retusjeringsproblemet, skrev Zendaya da. 

Får støtte

Magasinets retusjering får hard medfart i sosiale medier. Zendayas fans støtter henne, og de skriver at de elsker Disney-stjernens former.

Kjendisene har også tatt til Twitter for å vise sin støtte.

– Forguder deg, skriver Grey's Anatomy skuespilleren Ellen Pompeo (45).

– Dette er årsaken til at du er en inspirerende jente. Det gir meg håp. Takk, skriver skuespilleren Rumer Willis (27), som er datteren til Bruce Willis og Demi Moore. 

It-jente

Zendaya fikk store gjennombrudd da hun som 14-åring fikk en rolle i Disney-serien «Shake it up». I ettertid hun medvirket i flere TV-serier og gitt ut et album.

19-åringen utpekes som den nye it-jenten i USA, og hun får mye oppmerksomhet for sin særegne stil og sterke meninger. Tidligere i år hevet hun stemmen da en amerikansk motereporter gjorde narr av dreadsene hennes under Oscar-utdelingen