Solskjær om presset:
– Mourinho klarte det

Ole Gunnar Solskjær mener han er blitt en bedre trener og manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kunne Molde offentliggjøre at Ole Gunnar Solskjær blir klubbens nye manager. Solskjær, som ledet Molde til Tippeliga-gull i 2011 og 2012, møtte pressen klokken 12.30 onsdag.

– Jeg setter press på meg selv. Jeg vet at det ikke er like enkelt å komme tilbake etter å ha hatt suksess forrige gang, men hvorfor ikke ta den utfordringen? Jeg liker de utfordringene, sier Solskjær til TV 2, og legger til:

– Mourinho klarte det, selv om jeg ikke skal sammenligne meg med ham. Det finnes gode eksempler på at man kommer tilbake i en klubb man har lykkes i før og gjør det godt. Jeg er blitt en flinkere trener og manager enn sist.

Vant serien med guttelag
Han har det siste året hjulpet Kristiansund og Clausenengens guttelag.

– Jeg hadde lovet familien min ferie etter at vi kom hjem fra Cardiff. Nå er det gått 13 måneder. I tillegg vant vi serien med guttelaget til Clausenengen. Da hadde jeg gjort jobben min der, smiler Solskjær.

Han forteller at det aldri var aktuelt å ta over Kristiansund, som nå kjemper om Tippeliga-opprykk.

– Nei, det har det ikke. Christian har gjort en god jobb. Han spurte om jeg ville være med, og det sa jeg ja til. Jeg har fått nok øving på feltet, sier Solskjær.

Han har også fulgt nøye med på Molde i løpet av sesongen.

– Jeg har sett Molde mye på TV. Det er et lag med enormt mange talentfulle fotballspillere. De hadde fortjent å slå Zagreb, og Zabreb har slått Arsenal. Molde holder et høyt nivå på sitt beste, sier Solskjær. 

Fikk sparken i Cardiff
Solskjær ble Molde-trener for første gang i november 2010. Han ledet klubben til seriegull i 2011 og 2012 og cupgull i 2013 før han forsvant til Cardiff i januar 2014.

Cardiff-oppholdet ble ingen suksess for Solskjær. Klubben rykket ned fra Premier League. Han måtte forlate klubben 18. september 2014. Laget rykket ned til Championship etter 2013/14-sesongen og startet 2014/15-sesongen med en rekke dårlige resultater.