Sogndal vant – sendte Brann til Tippeligaen

Sogndal vant 4-3 mot Kristiansund. Dermed slår Brann følge med Sogndal opp i Tippeligaen. 

Sogndal - Kristiansund 4-3

Sogndal sikret Brann plass i Tippeligaen 2016 med sin 4-3-seier på Fosshaugane Campus onsdag.

Dermed rykker  Brann opp igjen på første forsøk etter å ha blitt degradert fra Tippeligaen i 2014. 

Sogndal dominerte på Fosshaugane
Mahatma Otoo (2), Kristian Fardal Opseth og Thomas Drage scoret for Sogndal, som sikret sitt opprykk til Tippeligaen allerede søndag. 

Jonas Kippersund Rønningen, Tor Erik Torske og Dan Peter Ulvestad scoret for Kristiansund. 

Sogndal var det dominerende laget i mesteparten av kampen og vant fortjent, men bortelaget yppet seg til tider og  sørget for liv i kampen med tre scoringer.

Kristiansund tapte dermed sin tredje kamp på rad og blir nå pustet i nakken av Ranheim, Sandnes Ulf, Hødd og Jerv foran de to siste rundene i OBOS-ligaen.  

Fredrik Haugen: – Hører hjemme i Tippeligaen
I Bergen fulgte Brann-spillerne onsdagens kamp på storskjerm på Brann Stadion. Da dommer Kai Erik Steen blåste av kampen på Fosshaugane Fredrik Haugen har vært en av Branns aller beste spillere denne høsten. Han var en fornøyd mann etter at opprykket var sikret. 

– Dette har vi ventet lenge på. Det var utrolig deilig at det ble klart allerede i dag. Dette er viktig for hele klubben og for fansen. Der er der vi hører hjemme, sier han til TV 2. 

– Har vært tungt til tider
– Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært tungt til tider. Første delen av denne sesongen var ingen dans på roser det heller. Ekstra deilig at vi har klart å snu det nå, legger han til.

Gir Lars Arne Nilsen æren
Haugen gir Brann-trener Lars Arne Nilsen mye av æren for at Brann igjen kan kalle seg et Tippeliga-lag. 

– Treneren som har kommet inn har fått styr på oss. Vi har vært mer solide og vi har sett bedre ut, sier han om Nilsen, som overtok etter at svenske Rikard Norling fikk sparken i slutten av mai. 

– Treneren skal ha en stor del av æren for at en del spillere, deriblant meg, har blomstret denne sesongen. Han har fått litt energi ut av meg og gitt meg klare roller. Det har fungert veldig bra for meg og resten av laget, avslutter Haugen.  

Lars Arne Nilsen: – Imponerende av Sogndal
Vi har vært en gjeng som har jobbet hardt - både spillere, trenerapparat ogadministrasjon – for å snu dette. Og sakte men sikkert ta poeng nok til å rykke opp. Og det er vi utrolig glade for.

Brann-treneren valgte å se onsdagens kamp alene. 

– Jeg satt for meg selv i et mørkt rom og så Sogndal. Det er imponerende at de klarer å mobilisere etter at de har rykket opp – å vinne den kampen. Det er sterkt gjort av de. Vi er veldig glad i sogningene i dag, sier Nilsen.

– Vi skal feire skikkelig
– Blir alkoholforbudet opphevet nå?

– Det eneste jeg kan si i dag er at vi skal feire. Nå blir det feiring i Bergen og vi skal feire skikkelig. Det er ikke bare sogningene som kan feire, smiler Brann-treneren. 

Branns sportssjef: – Ubeskrivelig
– Det er en følelse som er helt ubeskrivelig. Jeg føler glede, lettelse og stolthet. En blir bare utrolig rørt, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til TV 2.

Han vil ikke svare på om Lars Arne Nilsen får ny kontrakt. 

– Vi har bare lyst til å nyte dette, så tar vi trener- og spillerspørsmålene når ting har landet, sier han videre.  

–  Nå skal vi kose oss i kveld og deretter skal vi jobbe ufattelig hardt for å bli klare for Tippeligaen. Vi skal også avslutte sesongen med stil, av respekt for de andre lagene i ligaen.