<span data-lab-font-icon="icon-play" class="lab-font-icon icon-play"> </span>Sportsnyhetene: Berget sentral i Malmö-seier

Berget sentral da Malmö tok viktig seier i Mesterligaen

Jo Inge Berget skaffet straffespark da  Malmö slo ukrainske Sjakhtar Donetsk 1-0 på hjemmebane onsdag. Markus Rosenberg ble matchvinner.

Malmö - Sjakthar Donetsk 1-0

Dermed tok Malmö sin første seier denne Mesterliga-sesongen etter å ha tapt 0-2 for henholdsvis Paris Saint Germain og Real Madrid de to første gruppespillskampene.

Malmö står nå med tre poeng i gruppe A. Real Madrid og PSG, som spilte 0-0 onsdag, har begge sju poeng.

Etter kampen kom trener Åge Hareide naturlig nok til pressesonen med et stort smil om munnen.

– Jeg må berømme spillerne for en fantastisk innsats, særlig i annen omgang. Vi fikk rettet på en del ting i pausen. Etterpå så vi sterkere ut enn dem, sa han.

Hareide:  – Spillerne spilte med hjertet
– Jeg holder dette høyt. Sjakhtar har vært like gode som både Real Madrid og PSG i kamper mot dem. At vi klarte å ta dem på denne måten, gleder meg enormt. Spillerne spilte med mye hjerte, tilføyde nordmannen.

Hareide mente seieren burde vært større.
– Det kunne absolutt blitt mer, men det kan vi ikke gjøre noe med nå, smilte han

Rosenberg matchvinner
Åge Hareide sendte som ventet mannskapet sitt på banen i en 4-4-2-formasjon. Pa Konate erstattet suspenderte Yoshimar Yotún på venstrebacken og kom raskt i fokus.

17 minutter var spilt da forsvarsspilleren lurte av to Sjakhtar-forsvarere og slo inn foran mål. På straffemerket ventet kaptein Markus Rosenberg og fikk mer tid og rom enn han kunne drømme om. Avslutningen satt utakbart i hjørnet bak gjestenes keeper Andrij Pjatov.

Jo Inge Berget sentral
Bedre kunne kampen knapt startet for hjemmelaget, og det kunne fort blitt mer å juble for før pause. Jo Inge Berget fikk en strålende mulighet til å doble ledelsen på en kontring, men nordmannens skudd ble slått til hjørnespark av keeper Pjatov.

I annen omgang fortsatte Berget å være midtpunkt i Skåne. To minutter var spilt da 25-åringen ble spilt vakkert fri av Nikola Djurdjic. Avslutningen som fulgte var følsom, men gikk til side for mål.

Etter ti minutter ble så Berget revet over ende i duell med veteranen Darijo Srna og fikk straffespark. Fra sidelinjen måtte en oppgitt Åge Hareide se tidligere Haugesund-spiss Djurdjic gjøre en høyst middelmådig jobb fra krittmerket. Sjakhtar-keeper Pjatov hadde få problemer med å avverge serberens avslutning i keeperhøyde.

Ufortjent med 2-0 hadde det ikke vært, og Malmö fortsatte å presse på. Snaut midtveis i omgangen traff Vladimir Rodic stolpen med sin avslutning, og rett etterpå fikk Djurdjic en kjempesjanse til å rette opp straffemissen. Igjen sviktet serberen i avslutningsøyeblikket.