OSLOS NYE BYRÅD: Fra.v Robert Steen (Ap) blir byråd for finans, Tone Tellevik Dahl (Ap) blir byråd for oppvekst og kunnskap, Geir Lippestad (Ap) blir byråd for næring og eierskap, med ansvar for integrering og mangfold, byrådsleder Raymond Johansen, MDGs Lan Marie Nguyen Berg blir byråd for miljø og samferdsel, Hanna E. Marcussen (MDG) blir byråd for byutvikling, Rina Mariann Hansen (Ap) blir byråd for kultur, idrett og frivillighet og Inga Marte Thorkildsen (SV) blir byråd for eldre-, helse- og sosiale tjenester.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
OSLOS NYE BYRÅD: Fra.v Robert Steen (Ap) blir byråd for finans, Tone Tellevik Dahl (Ap) blir byråd for oppvekst og kunnskap, Geir Lippestad (Ap) blir byråd for næring og eierskap, med ansvar for integrering og mangfold, byrådsleder Raymond Johansen, MDGs Lan Marie Nguyen Berg blir byråd for miljø og samferdsel, Hanna E. Marcussen (MDG) blir byråd for byutvikling, Rina Mariann Hansen (Ap) blir byråd for kultur, idrett og frivillighet og Inga Marte Thorkildsen (SV) blir byråd for eldre-, helse- og sosiale tjenester. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Flertall av kvinner i Oslos nye byråd

Geir Lippestad (Ap) blir en av byrådene i Oslos nye byråd. Fem av åtte byråder er kvinner. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det nye byrådet ble presentert klokka 10 onsdag.

Byrådet består av åtte personer, og flertallet av dem er kvinner. Arbeiderpartiet får fem poster, MDG to og SV en. 

SV-leder Audun Lysbakken og Inga Marte Thorkildsen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SV-leder Audun Lysbakken og Inga Marte Thorkildsen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Jeg er veldig stolt, var åpningsordene fra byrådsleder Raymond Johansen da han kom ut med sitt nye byråd klokken 10 onsdag formiddag. 

– Det er med en stor ydmykhet jeg skal bli byregjeringsleder i fødebyen min.
Det er store oppgaver som venter oss. Hvetebrødsdagene blir det ikke mange av, fortsatte han, før han presenterte Oslos nye topp-politikere. 

Dette er byrådet: 

INN I BYREGJERING: Geir Lippestad (Ap) er  en del av Oslos nye byregjering. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
INN I BYREGJERING: Geir Lippestad (Ap) er  en del av Oslos nye byregjering. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Byrådsleder: Raymond Johansen (Ap)

Byråd for finans: Robert Steen (Ap)

Byråd for oppvekst og kunnskap: Tone Tellevik Dahl (Ap)

Byråd for næring og eierskap: Geir Lippestad (Ap)

MDGs Lan Marie Nguyen Berg.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MDGs Lan Marie Nguyen Berg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Byråd for kultur, idrett og frivillighet: Rina Mariann Hansen (Ap)

Byråd for miljø og samferdsel: Lan Marie Nguyen Berg (MDG)

Byråd for byutvikling: Hanna E. Marcussen (MDG)

Byråd for eldre-, helse og sosiale tjenester: Inga Marte Thorkhildsen (SV)

 

Erfaring fra næringslivet

Lippestad ble valgt inn i Oslos bystyre ved valget denne høsten. Johansen presiserte at det har vært viktig for ham å hente inn kompetanse fra næringslivet når han har satt sammen den nye byregjeringen. 

Inga Marte Thorkildsen (SV) ble også valgt inn. Hun har lang erfaring som stortingspolitiker, og var også statsråd i Jens Stoltenberg sin rødgrønne regjering fra 2012 til 2013, som familie-, likestillings- og inkluderingsminister. Hun får nå ansvar for området som tidligere har vært fordelt på to poster, nemlig eldre, helse og sosiale tjenester.

 Thorkildsens partifelle Marianne Borgen (SV) blir ny ordfører i hovedstaden.

Khamshajiny Gunaratnam (Ap) blir ny varaordfører.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Khamshajiny Gunaratnam (Ap) blir ny varaordfører. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ap-familien

Raymond Johansen har med seg et finansbyråd han kjenner godt, nemlig Robert Steen. Han er sønn av den kjente Ap-veteranen Reiulf Steen, som døde i 2014. 

Johansen har i mange år vært gift med Carolina Maira Johansen, som er stedatter av Reiulf Steen. Disse to er nå separert. Reiulf Steen var gift med hennes mor, Inés Vargas, frem til sin død i 2014. Det nye finansbyrådet Robert Steen er en av fire sønner Reiulf Steen hadde fra sitt første ekteskap.  

Erfarne politikere

– Vi har satt sammen et byråd som er erfarent og nyskapende. Vi er opptatt av å kommunisere tydelig med byens innbyggere. Det er en gjeng som har erfaring fra ulike steder. Oslo skal være motoren i Norge, sa Johansen.  

Varaordføreren kommer fra Arbeiderpartiet. Tirsdag ble det klart at det er Khamshajiny Gunaratnam (27) som får dette vervet. Hun er nestleder i Oslo Ap og kommer fra Grorud bydel. 

Arbeiderpartiets Tone Tellevik Dahl blir byråd for oppvekst og kunnskap  i Oslo. Dahl var Arbeiderpartiets ordførerkandidat i valgkampen.