Mourinho: – Jeg er en ensom mann og har få venner i fotballens verden

José Mourinho hevder at han ikke bryr seg om hva omgivelsene synes om ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea er regjerende seriemester, men denne sesongen har mye gått galt for José Mourinhos menn.

Etter den svake sesongstarten ble Mourinho bøtelagt med 620.000 kroner forrige uke for dommerrefs, og den siste tiden har Chelseas karismatiske manager også fått massiv kritikk av britiske medier.

– Jeg er en ensom mann
I et åpenhjertig intervju med The Daily Mail sier Mourinho at han føler seg maktesløs både i møte med tabloidene og ikke minst sjefene i Det engelske fotballforbundet (FA), FIFA og UEFA.

– Jeg lever i en helt annerledes verden. Jeg er ikke personen som sitter med makten. Jeg er en ensom gutt i den moderne fotballens verden, sier en nærmest filosofisk Mourinho.

Chelseas manager hevder imidlertid at han ikke bryr seg om hva omgivelsene synes om ham.

– Jeg gjør bare jobben min. Jeg er ikke en politiker, jeg er ingen PR-mann. Jeg driter i hva folk synes om meg. Jeg er bare den personen jeg er, fastslår Mourinho.

– Få venner i fotballens verden
Han har gjort seg bemerket med å havne i klinsj med managere som Rafael Benitez og Arsene Wenger de siste årene. I tillegg er det en kjent sak at Mourinho har et særdeles dårlig forhold til pampene i FIFA og toppledelsen til FA.

– Når jeg opplever suksess, er det nesten som ingenting har skjedd. Men når vi har en dårlig periode, så må jeg betale for dette. Jeg har få venner i fotballens verden, konstaterer han.

Mourinho benytter samtidig anledningen til å støtte Liverpools sparkede manager Brendan Rodgers i intervjuet.

Kritiserer Liverpool-fansen
Rodgers fikk som kjent sparken forrige søndag og ble erstattet av karismatiske Jürgen Klopp.

– Jeg ønsker ikke å snakke om Jürgen. Jeg har et godt forhold til ham og ingenting vil endre på det. Men jeg kan snakke om omstendighetene som førte til at Rodgers fikk sparken, sier Mourinho.

– Jeg liker ikke at fansen blir henrykt over at en ny manager kommer inn. Jeg liker heller ikke at en spiller sier at han vil yte mer for å vise seg frem for en ny manager. Det burde de sagt om Brendan, ikke klubbens nye manager, fastslår Mourinho.

Chelsea og José Mourinho møter Dinamo Kiev i Mesterligaens gruppespill tirsdag kveld. På sine to første kamper har Chelsea vunnet én kamp og tapt et oppgjør i sin gruppe G.