Styret i Norges Fotballforbund skal onsdag og torsdag vurdere forslaget om å kutte eliteserien til 14 lag og innføre sluttspill.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Styret i Norges Fotballforbund skal onsdag og torsdag vurdere forslaget om å kutte eliteserien til 14 lag og innføre sluttspill. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Ønsker omstridt sluttspill i Tippeligaen

Styret i Norges Fotballforbund skal onsdag og torsdag vurdere forslaget om å kutte Tippeligaen til 14 lag og innføre sluttspill.

Ifølge VG skal det etter seriekomiteens forslag innføres et «sluttspill» etter 26 runder, hvor de sju beste lagene møtes i kampen om medaljer og europacupspill, mens de sju nederste må ut i nedrykkssluttspill.

Bjarne Berntsen i seriekomiteen sier til VG at det er så stor uenighet om forslaget blant toppklubbene at NFF-styret er bedt om å ta en ny høringsrunde før saken eventuelt fremmes på Fotballtinget i februar 2016.

– Vår anbefaling er en veldig grundig høring på helheten i forslaget. Vi synes ikke vi har kommet fram til en så stor enighet at det vil være riktig å anbefale forslaget uten en større forankring i norsk fotball. Nå blir det opp til forbundsstyret om de vil gå videre med dette eller legge det dødt, sier Berntsen til VG.

Planene om å innføre høst/vår-sesong er skrinlagt. Det er heller ikke lenger noe tema å flytte cupfinalen til våren.

Lagene skal ta med seg poengene fra de første 26 seriekampene. Tidligere i høst skrev Firda at også 1. divisjon blir kuttet fra 16 til 14 lag. Da ble det også kjent at NFF ønsker å kutte fra fire til to avdelinger i 2. divisjon, mens det innføres et nytt nivå med fire eller seks avdelinger under der igjen.

Samtidig er det ønske om å gjeninnføre en regional 3. divisjon med mellom 12 og 18 avdelinger.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2