DOBBELT OPP: Inger Anne Vikene og Ann Karin Lie på Coop Extra Åndalsnes viser fram et av de mange vinnerdiplomene fra Flax som de har i butikken. Foto: Stein Lian/Åndalsnes avis
DOBBELT OPP: Inger Anne Vikene og Ann Karin Lie på Coop Extra Åndalsnes viser fram et av de mange vinnerdiplomene fra Flax som de har i butikken. Foto: Stein Lian/Åndalsnes avis

Bor i samme hus – begge ble Flax-millionærer

Vi har Lotto-bygda Verdal, er Åndalsnes den nye Flax-bygda?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En Åndalsnes-mann vant lørdag én million kroner på et Flax-lodd kjøpt på bygdas Coop Extra.

Mannen bor vegg i vegg med en annen person som også nylig vant til sammen én million kroner på Flax-lodd. 

Til Åndalsnes avis, som først omtalte saken, sier førstnevnte mann, som ønsker å være anonym, at det er stor stas at to stykker i samme bygning nå er Flax-millionærer. 

 – Det er helt utrolig at det går an, sier han.

Vant 500.000 to ganger

Butikkmedarbeider Ann Karin Lie (56) på Coop Extra i Åndalsnes sier til TV 2 at det ble stor ståhei da de fikk vite at mannen hadde kjøpt vinnerloddet hos dem.

– I september var det en i bygda som vant 500.000 på et Flax-lodd han kjøpte på Mix-kiosken her. Like etter vant han 500.000 til på et Flax-lodd kjøpt hos oss. Og nå på lørdag vant en annen én million kroner her, sier hun.

Mannen som vant én million kroner sier til Åndalsnes avis at han lørdag kjøpte fem Flax-lodd på Coop Extra.

– Jeg gikk hjem og leste litt aviser. Jeg hadde tatt med meg fem lodd som jeg hadde vunnet 25 kroner på og kjøpte fem nye. Jeg leste og skrapte litt innemellom, sier han.

Den nybakte millionæren sier til nettstedet at han ikke helt vet hva han skal bruke pengene på. 

– De skal få stå på konto og kjøle seg ned litt først. Et slikt beløp kommer nok godt med etter hvert, sier han, og forteller at han gikk på besøk til naboen da han ble klar over milliongevinsten.

Nytt for Norsk Tipping

Vinneransvarlig Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping sier at hun aldri har hørt om at to på samme adresse har vunnet så mye før.

– At noen med samme adresse vinner så store premier i løpet av så kort tid, nei, det tror jeg ikke vi har hørt om før. Vi har hatt tilfeller med lottomillionærer som har vunnet to ganger eller at noen i samme familie har vunnet en million tidligere en gang, men på Flax, nei, det vet jeg ikke har skjedd, i alle fall ikke i løpet av et så kort tidsrom.