Derfor mistet Farmen-Erling (48) motivasjonen til å kjempe videre

– Det var tøffere enn jeg hadde regnet med.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Deltakerne på Farmen har ment at Erling Nesbø (48) er den sterkeste på gården, og guttene har fryktet ham i en tvekamp. Men søndag viste det seg at han ikke var uslåelig, da han tapte i tømmerstokkrulling mot Mads Fosdal (27).

– Mads hadde veldig god balanse, mens jeg var stor og tung. Han var suveren, og jeg hadde ikke sjans til å stå noe lenger på stokken, sa Erling til TV 2 etter exiten.

Hjemlengsel

Erling synes det var helt greit å forlate Farmen, ettersom motivasjonen hans sviktet mot slutten på grunn av hjemlengsel. At det skulle bli så tungt å være borte fra familien hadde han ikke regnet med.

– Det er utrolig godt å skulle dra. Jeg gleder meg til å snakke med dem hjemme. Å være borte fra dem var tøffere enn jeg hadde regnet med. Jeg har aldri vært borte fra dem så lenge, forteller 48-åringen.

Uro og misnøye

Den siste uken på gården har vært preget av misnøye og dramatikk. Deltakerne har ment at storbonden Anja Jenssen (29) har gjort en dårlig jobb som storbonde.

Da Erling ble valgt til førstekjempe av storbonden, som hevn for at han valgte henne da han var storbonde, svarte han med å sabotere ukesoppdraget.

Fra før hadde André Fredriksson (50) lurt unna flere kilo mel, og Erling toppet sabotasjen da han tok mange meter med tarmer under armen og løp til skogs. Tarmene skulle opprinnelig bli brukt til å lage pølser. 

– Det var en skøyerstrek i fra meg. Vi hadde ikke klart ukesoppdraget uansett. Jeg synes dessuten det var greit at storbonden ikke fikk en kniv, for det fortjente hun ikke. Personlig hadde jeg ingenting i mot Anja, men å sitte i storbondestolen taklet hun ikke i det hele tatt.

– Verst å ikke få alenetid

Ifølge Erling har det vært både positive og negative sider ved Farmen. Og selv om hjemlengselen tok ham, angrer han ikke på deltakelsen.

– Det verste med Farmen er å ikke få noe alenetid. Derfor var det ganske deilig å være på kjempehytta. Det beste med Farmen har vært å bli kjent med folk, og gå tilbake i tid. Summa sumarum så har det vært en positiv opplevelse. 

Farmen ser du på TV 2 mandag og onsdag kl. 21.40, samt søndag kl. 20.00.