– Det blir en av de viktigste kampene i Mjøndalens historie

Molde vant 3-1 på Aker Stadion.  Nå venter en skjebnekamp mot Start neste runde for Mjøndalen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde - Mjøndalen 3-1
Mjøndalen har fortsatt til gode å vinne på bortebane denne sesongen etter 1-3-tapet mot Molde på Aker Stadion søndag. Laget fra Buskerud blir dermed værende på nedrykksplass. 

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken. 

– Det var tungt. Molde er et godt fotballag. De har noen ballspillere som vi ikke holder helt nivå med, sier Mjøndalen-kaptein Joackim Olsen Solberg etter kampen. 

Han får støtte av trener Vegard Hansen. 

– Vi mangler for mye til å få med oss noe i dag. Det er noen tap som er lettere å akseptere enn andre. Og dette er et av dem. Vi møter et lag som er bedre enn oss, sier han. 

Berg Hestad: – De gjorde det vanskelig for oss
Molde var det klart beste laget og vant fortjent 3-1 etter en begredelig første omgang. Ola Kamara, Sander Svendsen og Harmeet Singh scoret for hjemmelaget, som i praksis kun har æren å spille for.

– Vi dominerte i første omgang. Vi var dårlige de siste fem minuttene. I andre tok vi over spillet. De gjorde det vanskelig for oss, men vi fikk hull på byllen til slutt, sier Daniel Berg Hestad. 

– En av de viktigste kampene i Mjøndalens historie
Tokmac Nguen reduserte for bortelaget, som møter
 Start på Sør Arena i neste runde. En kamp som blir viktig for begge lag.

– Det er vel heller på Sør Arena vi bør gjøre det, sier Mjøndalen-kapteinen. 

– Start borte blir utrolig viktig å ikke tape. Det blir en av de viktigste kampene Mjøndalen har spilt gjennom historien, sier Hansen.

Målløst i første
Molde var det klart beste laget i første omgang og spilte seg frem til ett par sjanser, men presisjonen i avslutningsøyeblikkene var ikke god nok. 

Mjøndalen lå lavt og forsvarte seg godt. De fikk sin første avslutning på mål etter drøye 30 minutter. Etter det kom de litt mer med i kampen og de siste fem minuttene fikk de også ett par halvsjanser. 

Fartsfylt  2. omgang
Andreomgangen var fire minutter gammel da Ola Kamara smalt ballen i tverrliggeren. Eirik Hestad la et kjempeinnlegg fra venstre. Kamara kom løpende i full fart på første stolpe og dundret til.  Fire minutter senere var Molde-spissen på farten igjen. Han fikk en fin pasning i bakrommet fra Harmeet Singh og dundret ballen inn i nærmeste hjørne. Det var Kamaras 14. mål denne sesongen. 

Ti minutter senere la hjemmelaget på til 2-0. Denne gangen ved Sander Svendsen. Unggutten scoret dermed sitt sjuende mål for sesongen. 

Mjøndalen fikk en gedigen mulighet til å redusere etter 68 minutter. Erik Hurtado kom alene mot Ethan Horvath, men keeperen fikk en ball på avslutningen og ballen gikk over tverrliggeren. 

Elleve minutter før slutt reduserte Mjøndalen ved Tokmac Nguen. Målet kom etter et langt kast fra Morten Sundli. Ballen endte opp hos Nguen på bakerste stolpe, som satte ballen sikkert i mål. 

Harmeet Singh satte den berømte spikeren kisten fire minutter før slutt. Det var midtbanespillerens aller første scoring denne sesongen.