UENIGE: De republikanske presidentkandidatene Donald Trump og Jeb Bush krangler under en TV-debatt i september. Foto: AFP / FREDERIC J. BROWN
UENIGE: De republikanske presidentkandidatene Donald Trump og Jeb Bush krangler under en TV-debatt i september. Foto: AFP / FREDERIC J. BROWN

Full «twitterkrig» etter Trumps 9/11-uttalelser

– Det er forbi leggetiden til virkelighetsfjerne narsissister. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stemningen mellom de republikanske presidentkandidatene Donald Trump og Jeb Bush har lenge vært dårlig.

På fredag surnet forholdet mellom de to enda mer da Trump uttalte at Jebs bror George W. Bush må ta sin del av skylden for terrorangrepene mot USA i 2001.

– Man kan si hva man vil om George Bush, men World Trade Center raste sammen under hans tid ved makten, sa Trump under et intervju med Bloomberg Television.

Intervjueren protesterte og mente at det var urettferdig av Trump å laste Bush for terrorangrepet som kostet nesten 3.000 mennesker livet, men mangemilliardæren sto på sitt.

– Var det ikke han som var president kanskje? Uansett om han hadde eller ikke hadde skylda, det var han som var president. World Trade Center raste sammen i hans regjeringstid, sa Trump.

Jeb slo tilbake

Jeb Bush svarte Trump på Twitter fredag, hvor han kalte eiendomsmogulens uttalelser «patetiske».

– Så patetisk av Donald Trump å kritisere presidenten for 9/11. Vi ble angrepet og min bror holdt oss trygge, skrev den tidligere presidentens bror.

Ifølge CBS har Trump unnlatt å svare på spørsmål om feiden med Jeb under hans valgkamparrangementer, men har fortsatt å hamre løs på Twitter.

– Leggetid for narsissister 

– Nei, Jeb Bush, du er patetisk når du sier at ingenting skjedde under din brors regjeringstid, da World Trade Center ble angrepet og gikk ned, raste Trump.

Bush sin valgkampsjef, Danny Diaz, slo hardt tilbake med følgende twittermelding.

– «Patetisk» er det Donald Trump som er, som har temperamentet til en førsteklassing. Det er forbi leggetiden til virkelighetsfjerne narsissister nå. 

TV 2 / NTB