Suzuki Jimny cabriolet er vinterbilen som også gir luft i luggen på sommeren. Og den er et sjeldent syn her hjemme. Faksimile fra www.finn.no.
Suzuki Jimny cabriolet er vinterbilen som også gir luft i luggen på sommeren. Og den er et sjeldent syn her hjemme. Faksimile fra www.finn.no.

Denne er det bare noen få av i Norge

Morobil som skiller seg ut.

Tenk deg en bil som er cabriolet på sommeren, og fullverdig offroader med svært god framkommelighet på vinteren. Da snakker vi virkelig nisje, og en bilklasse som ikke inneholder veldig mange modeller.

Men noen finnes, og en av dem er akkurat nå til salgs i Norge. Vi snakker om kompakte Suzuki Jimny cabriolet. Et skikkelig sjarmtroll på fire hjul, og en bil det ikke er mange av her hjemme.

Oppfølger til Suzuki-jeepen

En liten håndfull biler ble solgt nye, mens noen få eksemplarer har kommet inn som bruktimport i tillegg.

Linda fra Skien har et eksemplar som har en fortid i Tyskland. 2000-modellen har 140.000 kilometer på telleren, den vil hun ha 79.000 kroner for.

Suzuki Jimny er oppfølgeren til den klassiske Suzuki-jeepen. Det betyr kompakte mål, plass til fire – og et ganske enkelt, men effektivt 4x4-system. Her kommer du fram overalt!

Denne tar deg rett tilbake til 80-tallet!

To kalesjer

Suzuki-jeepen var på 80-tallet svært populær i åpen utgave med kalesje-tak. Det videreførte altså Suzuki da det ble klart for Jimny.

Takløsningen er todelt. Du har en kalesje over forsetene som folkes bakover. På midten er det en kraftig takbøyle, og bak den igjen en ny kalesje som dekker de to baksetene når den er oppe. 

Alt gjøres manuelt og takløsningen er enkel, men effektiv.

Lei av dårlig skiføre? Sjekk denne!

Slik ser den ut med 'vanlig' tak. Suzuki Jimny er en av de minste offroaderne du kan kjøpe.
Slik ser den ut med "vanlig" tak. Suzuki Jimny er en av de minste offroaderne du kan kjøpe.

Klikk her for å se annonsen på bilen

Bygget i Spania

Vanligvis kommer Jimny fra Japan, men akkurat denne utgaven ble satt sammen i Spania, hos Santana Motors. Vi har hørt om litt smårusk som deksler og lister som faller av, men i praksis skal det ikke være store kvalitetsforskjeller.

Produksjonen hos Santana opphørte i 1999 og selskapet gikk konkurs et par år senere. Dette må derfor være ett av de siste eksemplarene som rullet ut fra fabrikken.

Fine sommerdager

Men tilbake til bilen som Linda selger: Den er svart, med kraftig lyktebøyle foran, stigtrinn og avtagbart hengerfeste. Servicehefte skal være i orden, den er understellsbehandlet og regreim er skiftet.

Teknisk sett er dette enkle biler og deler bør ikke være noe problem, bortsett fra taket er den identisk med vanlig Jimny.

Bilen selges kun med sommerhjul. For mange vil nok dette først og fremst være en kosebil på fine sommerdager. Men med et sett vinterhjul i tillegg, har du altså også en svært dugelig vinterbil her.

Les mer: Jimny er en av de eldste nybilene du kan kjøpe

Jimny cabriolet har blant annet vært veldig populær som leiebil sør i Europa. Mange av oss har nok stiftet bekjentskap med den på den måten.
Jimny cabriolet har blant annet vært veldig populær som leiebil sør i Europa. Mange av oss har nok stiftet bekjentskap med den på den måten.

Er dette kul bil nummer to – eller bare trøbbel?