Dette flyselskapet flyr deg billigst og raskest til London

TV 2 hjelper deg har testet hvilket flyselskap som frakter deg billigst og raskest til London.

Det er mange kriterier som skal innfris når man skal ut å fly.

– Vi vil jo få mest mulig for pengene, og det er viktig at man ikke bruker for lang tid, sier Wenche Lyberg (67).

Og Lyberg er ikke den eneste vi møter på Gardermoen og Rygge som mener dette er viktige kriterier.

Derfor har vi testet de tre populære flyselskapene Ryanair, Norwegian og SAS fra Oslo sentrum til London sentrum. Hvem er billigst, og hvem tar deg til destinasjonen raskest?

Prissjekk over 12 uker

For å teste prisene har vi søkt på flybilletter fra fredag morgen til søndag ettermiddag gjennom tre måneder i høst og funnet en gjennomsnittspris.

Mange flybilletter ser veldig billige ut ved første øyekast, forklarer BI-professor Ragnhild Silkoset.

– Kundene ser på basisprisen og glemmer å tenke hele pakka. For hvis du også ønsker å ha med bagasje, bestille setereservasjon og kjøper en kopp kaffe om bord, ser vi at sluttprisen blir en helt annen, sier Silkoset.

Derfor bestiller vi også en bagasje, vi reserverer sete med ekstra god beinplass og kjøper en kopp kaffe om bord. Vi ser også på prisen det koster å komme seg til og fra flyplassene. For å gjøre dette rettferdig velger vi den raskeste kollektivtransporten.

Vinneren av pristesten er det flyselskapet som sammenlagt er billigst.

Hvem er raskest?

Men det er ikke bare pris vi skal teste. Vi ønsker også å se hvor lang tid man bruker fra Østbanehallen i Oslo til Trafalgar Square i London.

For å sjekke tiden reiser tre kollegaer med de tre flyselskapene på samme dag. Fordi flyene går på forskjellige tidspunkt, starter heller ikke vi samtidig. Det er den totale tiden hver av oss bruker fra Oslo sentrum til London Sentrum som blir avgjørende.

Samtidig kan vi avsløre vinneren av pristest. Etter å ha søkt på flybilletter gjennom 12 uker er det Ryanair som er rimeligst med 1600 kroner tur/retur. Norwegian ligger rett bak med en prislapp på 1900 kroner, mens SAS sin gjennomsnittspris er på 2705 kroner, hele 1100 kroner dyrere enn Ryanair.

Norwegian er totalt billigst

Men, når vi legger til prisen for bagasje, setereservasjon, kaffe på flyet, samt transport til og fra flyplassene blir det jevnere.

Med en totalpris på 3270 kroner er det Norwegian som vinner pristesten. Prisen hos Ryanair stiger med 1800 kroner og ender på 3400. Reiser du med SAS er gjennomsnittsprisen cirka 3850 kroner, i underkant av 600 mer enn vinneren Norwegian.

Én time lengre reisetid

Så var det tiden. I vår test fra Oslo sentrum til London sentrum er det stor forskjell mellom de tre selskapene. Med Ryanair, som flyr fra Rygge til Stansted, tar det til sammen syv timer å reise fra Østbanehallen til Trafalgar Square. Med både Norwegian og SAS var den totale reisetiden på seks timer.

  • TV 2 hjelper deg sendes torsdag klokken 20.00.