Andeconfitburger med kålsalat og chilimajones
Tom Victor
Gausdal tok over Wenches kjøkken i dag. Han laget en saftig og delikat burger
av and.
Verdens beste and!
Tradisjonelt confiteres anda i eget fett, men du kan fint bruke solsikkeolje.
Forskjellen blir ikke altfor stor.
Dette trenger du:
- 4 andelår
- grovsalt
- 1 liter andefett (eller solsikkeolje)
- 1 hvitløk
- 1 kvast timian
Legg salt under og over lårene og la dem stå slik i 2 timer i kjøleskapet.
Skyll av saltet, og legg lårene i en ildfast form sammen med hvitløk og timian.
Dekk med fettet og bak det hele i ovnen på 140 grader i 2–3 timer.
Confiten er ferdig når man kan løsne kjøttet fra beinet.
Kan serveres varm som den er, eller kjøles ned, plukkes og brukes i salater og liknende. Confiten holder seg lenge, men det er da viktig at kjøttet er dekket med fett.
Mammas kålsalat:
- 1⁄2 kål, superfint snittet
- 5 dl vann
- 2 dl eddik
- 100 g sukker
Rør sammen eddik, vann og sukker til sukkeret har løst seg opp.
Legg den finsnittede kålen i eddiklaken, la den ligge kaldt i minst et kvarter slik at kålen blir supersprø.
Rist av eddikvannet og server kålstrimlene som salat eller som tilbehør.
Chilimajones:
- 2 dl majones eller aïoli
- 2-3 ss chillisaus (f.eks sriracha)
- Litt limesaft
Du trenger også:
- 4 gode hamburgerbrød
- 1 neve fersk koriander
De confiterte andelårene sprøstekes i ovn med sterk overvarme.
Burgerbrødene deles i to pensles med olivenolje og grilles.
Rør sammen majones og chilisaus og smak til med litt limesaft.
Anrett brødene toppet med chilimajones.
Legg på kålsalat, koriander og en sprø andeconfit.