Andeconfitburger med kålsalat og chilimajones

Tom Victor Gausdal tok over Wenches kjøkken i dag. Han laget en saftig og delikat burger av and.

Verdens beste and!

Tradisjonelt confiteres anda i eget fett, men du kan fint bruke solsikkeolje.
Forskjellen blir ikke altfor stor.

Dette trenger du:

  • 4 andelår
  • grovsalt
  • 1 liter andefett (eller solsikkeolje)
  • 1 hvitløk
  • 1 kvast timian

Legg salt under og over lårene og la dem stå slik i 2 timer i kjøleskapet.
Skyll av saltet, og legg lårene i en ildfast form sammen med hvitløk og timian.
Dekk med fettet og bak det hele i ovnen på 140 grader i 2–3 timer.
Confiten er ferdig når man kan løsne kjøttet fra beinet.
Kan serveres varm som den er, eller kjøles ned, plukkes og brukes i salater og liknende. Confiten holder seg lenge, men det er da viktig at kjøttet er dekket med fett.

Mammas kålsalat:

  • 1⁄2 kål, superfint snittet
  • 5 dl vann
  • 2 dl eddik
  • 100 g sukker

Rør sammen eddik, vann og sukker til sukkeret har løst seg opp.
Legg den finsnittede kålen i eddiklaken, la den ligge kaldt i minst et kvarter slik at kålen blir supersprø.
Rist av eddikvannet og server kålstrimlene som salat eller som tilbehør.

Chilimajones:

  • 2 dl majones eller aïoli
  • 2-3 ss chillisaus (f.eks sriracha)
  • Litt limesaft

Du trenger også:

  • 4 gode hamburgerbrød
  • 1 neve fersk koriander

De confiterte andelårene sprøstekes i ovn med sterk overvarme.
Burgerbrødene deles i to pensles med olivenolje og grilles.
Rør sammen majones og chilisaus og smak til med litt limesaft.
Anrett brødene toppet med chilimajones.
Legg på kålsalat, koriander og en sprø andeconfit.