FERDIG: Jan Gunnar Solli er ferdig i Hammarby og må ut på jakt etter ny klubb. Foto: TV 2.
FERDIG: Jan Gunnar Solli er ferdig i Hammarby og må ut på jakt etter ny klubb. Foto: TV 2.

Jan Gunnar Solli er på klubbjakt

34-åringen forlater Hammarby etter årets sesong.

Som ventet ble det ikke kontraktsforlengelse med Hammarby for Jan Gunnar Solli som var en del av den norske invasjonen av klubben i fjor.

– Jeg vet ikke hva som skjer etter sesongen, men får se om det kommer noen interesse fra andre klubber nå når det blir kjent, sier Solli til TV 2.

Solid attest
34-åringen har bare startet fire av 27 seriekamper til nå i år, men har også ti innhopp i Allsvenskan der Hammarby allerede har sikret plassen som nyopprykket.

– Jan Gunnar er absolutt en av de mest profesjonelle spillerne jeg har hatt æren av å bli kjent med, er dommen fra Hammarbys sportssjef Mats Jingblad.

– Strengt tatt burde jeg vært mer på hugget i sommer allerede, men trodde på flere sjanser utover høsten. Det har dessverre ikke skjedd, men føler jeg er i bra form og har stått på hele tiden. Det vil jeg gjøre ut sesongen, så får vi se hva som eventuelt dukker opp, sier Solli.

Trenger en trigger
Mange var skeptiske da han signerte for Bajen som da spilte på nestøverste nivå i Sverige, men klubben rykket opp i fjor med fire nordmenn som viktige brikker på laget. Solli spilte 25 av 30 kamper i opprykkssesongen, og er åpen for en lignende utfordring.

– Jeg spiller ikke fotball bare fordi det er det gøyeste man kan gjøre, men det må være noe som utfordrer meg. Konkurranseinstinktet mitt lever fortsatt, så det må være en klubb jeg synes har et spennende opplegg og noe som trigger meg, forteller han.

– Det blir neppe fotball til jeg blir 40 som noen av mine kompiser, men siden jeg føler meg i såpass bra form, har jeg fortsatt lyst til å fortsette.

Solli-singler på vei
Samtidig som han har spilt fotball, har Solli satset på musikk. Først som DJ, men nå kommer det også egenprodusert musikk fra telemarkingen.

– Det blir musikken som blir neste karriere og det kommer noen Solli-singler fremover som jeg synes det blir spennende å se mottakelsen av.