FÅR KRITIKK: Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Carlsen flau over egen oppførsel: – Jeg mistet kontrollen

Nordmannen er ikke lenger verdensmester i lynsjakktittelen, og kritiseres for dårlig oppførsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BERLIN (TV 2): Mandag sikret Magnus Carlsen sin andre strake VM-tittel i hurtigsjakk, og 24-åringen var meget optimistisk før han også skulle forsvare tittelen i lynsjakk.

– Det er i lynsjakk jeg er best, sa han etter å ha sikret hurtigsjakktittelen.

Carlsen lå på andreplass før turneringens siste dag, men lignet ikke på seg selv da det hele skulle avgjøres onsdag. Etter å ha tapt mot Teimour Radjabov i 13. rund reiste Carlsen seg opp og kastet pennen i frustrasjon.

Deretter ble det remis mot Peter Svidler, før Carlsen gikk på et nytt sviende nederlag i partiet mot spilleren han også tapte mot i Sinquefield Cup i september, Alexander Grisjuk.

– Gikk over streken
Denne gangen rant det over for nordmannen, som reiste seg opp og bannet høyt på norsk, til tross for at flere partier fortsatt pågikk.

– Magnus gikk over streken. Det han gjorde der var veldig dumt, sier sjakkekspert Ian Rogers til TV 2.

– Ofte kan man bli irritert på seg selv hvis man ligger an til å vinne å gjør en blunder, men Magnus spilte rett og slett dårlig hele veien, så reaksjonen hans er bare trist.

– Ting skjer i øyeblikket. Det er ikke noe jeg er veldig stolt av, men når det blir kort tid og mye nerver, er det vanskelig å holde kontroll på både kropsspråk og språk, sier Carlsen til TV 2.

Gullhåpet ute
Nordmannen var i ferd med å gjøre comeback etter to seiere, men alt gullhåp var ute da han også tapte mot Vassyl Ivanchuk. Til søutt ble det en femteplass på Carlsen, som mister Vm-tittelen i lynsjakk til russiske Alexander Grisjuk.

– Etterhvert var jeg ikke i nærheten. Det var ingenting som stemte med spillet og nervene var ikke på min side, forteller 24-åringen, som innrømmer at han er bekymret.

– Det som er bekymringsverdig er at det kommer et sammenbrudd på siste dagen. Det er noe jeg ikke kan la skje igjen.

I desember skal Carlsen kjempe om sammenlagtseieren i tidenes første Grand Chess Tour, i den TV 2-sendte turneringen London Chess Classics.