KRITISK: Foreningen "Ekebergsletta for alle" reagerer på utsagnet fra Kjetil Siem om at NFF skal bygge idrettssykehus på Ekeberg, men Siem mener utsagnet dreide seg om utvidelse av eksisterende lokaler. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KRITISK: Foreningen "Ekebergsletta for alle" reagerer på utsagnet fra Kjetil Siem om at NFF skal bygge idrettssykehus på Ekeberg, men Siem mener utsagnet dreide seg om utvidelse av eksisterende lokaler. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Fikk hakeslepp av Siem-utsagn

Foreningen «Ekebergsletta for alle» spør hvem som har gitt NFF og Idrettens Helsesenter lovnader om å bygge kommersielt idrettssykehus på Ekebergsletta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Oslo) TV 2: Foreningen "Ekebergsletta for alle" reagerer på utsagnet til Kjetil Siem i søndagens Sportsnyheter. 

Der sier han at "nå bygger vi, og investerer i idrettssykehus på Ekeberg". 

Foreningen referer til en samtale med Plan- og bygningsetaten, som forteller at det nettopp er avholdt første møte i saken, og at det ikke er gitt byggetillatelse.

Idrettens Helsesenter er allerede etablert i Ekeberghallen, og TV 2 har fått bekreftet at de har sykeshuskonsesjon.

Siem forklarer til TV 2 at hans uttalelse dreide seg om oppussing etc av eksisterende bygg, ikke bygge et nytt sykeshus.

"Ekebergsletta for alle" skriver i et leserinnlegg, som også er sendt til Aftenposten:

Helgens TV 2-nyheter melder at Idrettens helsesenter, eid av Norges fotballforbund, nå er innklaget til konkurransetilsynet av Privatpraktiserende Fysioterapeuters Forbund (PFF).

PFF, med støtte fra både idrettsutøvere og idrettsleger, anklager Norges fotballforbund for å presse konkurrerende helseaktører av banen, og forsøke å monopolisere markedet for behandling av idrettsskader. Saken fortsatte i mandagens nyhetssending på TV 2.

Idrettens Helsesenter er et kommersielt foretak. Aksjeselskapet er heleid av Norges fotballforbund, og kunne i fjor vise til et overskudd på 9 millioner kroner. Nå foreligger planer om å utvide den lukrative virksomheten til store deler av landet, der et første stort skritt er et idrettssykehus på Ekebergsletta.

At fotballens organisasjoner utøver betydelig makt og innflytelse, både internasjonalt og her hjemme, er ingen hemmelighet. Dette opplever ikke minst vi som tør å utfordre fotballens hegemoni på lokalt nivå, i vårt tilfelle Ekebergsletta. Det pågår eksempelvis tung lobbyvirksomhet inn mot politiske miljøer i plan- og byggesaker som gjelder fotballstadioner, kunstgressanlegg og idrettshaller – ofte i strid med lokale verneinteresser og andre hensyn.

I forbindelse med helgens nyhetsinnslag gjestet Kjetil Siem TV 2s studio. Norges fotballforbunds leder sa avslutningsvis: ”Nå bygger vi idrettssykehus på Ekeberg!”. Det samme ble gjentatt i et lengre intervju på TV 2s nettsider.

Så vidt vi i ’Ekebergsletta for Alle’ vet, foreligger det ingen godkjente planer om kommersielt drevet sykehus på Ekebergsletta. Vi må derfor spørre Kjetil Siem om det foreligger lovnader fra politisk eller byråkratisk hold, lovnader som gjør at han på vegne av Norges fotballforbund og aksjeselskapet Idrettens helsesenter tør gå så høyt på banen.

Vi trodde kanskje slikt skulle gjennom lange administrative og politiske prosesser først, men her kan kanskje Siem opplyse oss?

Ekebergsletta for Alle v/:

Jann-Ove Druglimo
Sigurd Slåttebrekk
Einy Langmoen
Harald Trulsrud