KAN MØTE ZLATAN: Stefan Johansen og det norske landslaget kan møte Sverige i playoff.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
KAN MØTE ZLATAN: Stefan Johansen og det norske landslaget kan møte Sverige i playoff. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Norge blir ikke seedet i EM-playoff

Norge kan møte Zlatan og Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge måtte slå Italia i kveld for å kvalifisere seg direkte til EM. Det gikk ikke, og dermed må Norge ut i et dobbeltoppgjør mot en annen gruppetreer for å ta seg til EM i Frankrike neste år.

Tyrkia er klare for EM som beste gruppetreer. Disse åtte nasjonene er kvalifisert til playoff: Norge, Irland, Sverige, Danmark, Ukraina, Slovenia, Ungarn og Bosnia-Hercegovina.

Norge kommer til å være useedet når playoff-kampene trekkes 18. oktober.

Det er svært jevnt mellom Ungarn, Danmark og Irland på seedingen, men ifølge svenske Aftonbladet vil Ungarn bli seedet. Den offisielle seedingen blir annonsert av UEFA på onsdag.

Det betyr at vi etter all sannsynlighet vil møte én av følgende fire nasjoner: Ukraina, Bosnia-Hercegovina, Sverige og Ungarn. Fire lag landslagskeeper Ørjan Nyland føler seg trygg på at Norge kan hamle opp med.

–  Vi viser i dag at vi kan slå hvem som helst. Det bryr meg ikke hvem vi får. Vi skal slå dem uansett. Sverige kan komme til oss, så skal vi vise dem, sier en selvsikker sisteskanse.

Lagkamerat og Bournemouth-proff Joshua King har på følelsen av at det kan bli Sverige.

– Jeg har veldig på følelsen av at det blir Sverige eller Danmark, men vi får se. Det er over en måned til. Vi vet aldri, sier han.

– I playoff kan alt skje. Vi husker jo U21-landslaget da de spilte mot Frankrike i Drammen og vant 5-3 etter å ha lagt under 0-1 etter første kamp, sier King.

Ønsker seg Sverige

Det er en dårlig skjult hemmelighet at svenskene i hvert fall ønsker å møte Norge, men landslagssjef Per Mathias Høgmo er ikke bekymret om det blir svenskene som står på motsatt halvdel i november.

– Det er hyggelig at Sverige ønsker oss. Vi tar hvem det måtte være med et smil, sier han.

Stefan Johansen sier han heller ikke har noe imot å møte de gulkledde i øst.

– Jeg har et par kompiser på Sverige. Det hadde vært artig å slå ut dem, sier Johansen.

Vegard Forren på sin side kunne helst tenke seg å møte Ungarn.

– Det endte vel med at Ungarn ikke ble beste treer, så hvis det er mulig å møte dem så tror jeg også det er en god motstander, sier Forren.

– Det hadde vært artig å spille mot Zlatan, men samtidig er det vel best om vi får både Norge og Sverige i EM, sier han.

Første kvalikkamp blir spilt i tidsrommet 12–14 november. Returkampen blir spilt i tidsrommet 15–17 november.

Disse lagene er allerede klare for EM:

Frankrike (vertsnasjon), England, Tsjekkia, Island, Østerrike, Nord-Irland, Portugal, Spania, Sveits, Italia, Belgia, Wales, Albania, Romania, Tyskland, Polen, Russland, Slovakia, Tyrkia og Kroatia.