Her filmer de rusede kameratene råkjøringen – minutter senere krasjer de i døden 

Foreldrene til Kyle (20) og Michael (21) håper videoen vil skremme andre fra å kjøre i ruspåvirket tilstand. Vi advarer mot sterke inntrykk i videoen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den dramatiske videoen viser minuttene før Kyle Careford (20) og Michael Owen (21) mister livet i en trafikkulykke. 

Sterkt ruset 

De to kameratene filmet seg selv mens de var sterkt ruset og samtidig kjørte bil på veiene i Sussex i Storbritannia. 

På et tidspunkt kjørte de med en hastighet på nærmere 150 kilometer i timen. Kyle, som kjørte bilen, hadde verken førerkort eller forsikring. 

Ifølge The Independent var Careford og Owen ruset på flere ulovlige stoffer. De filmet seg selv med Michael sin telefon mens de råkjørte, og den tragiske kjøreturen endte med at de krasjet inn i en kirke.

De to kameratene døde momentant. 

Nå har familiene til de to besluttet å offentliggjøre videoen som viser Kyle og Michael sine siste minutter. De håper videoen kan forhindre andre unge fra å kjøre bil mens de er ruset. 

Careford og Owen mistet livet 12. april i år. Det var Kyle Careford som kjørte bilen, og han var svært påvirket av stoffene de to kameratene hadde tatt. 

– Denne videoen burde aldri vært laget, og aldri blitt vist. Men tross smertene av å se den i media så håper vi at den treffer hvertfall én person, slik at ingen flere må gjennomgå det å miste en person man elsker, sier broren til Kyle, Zac Hemming. 

Han håper også videoen vil sette strek over den grusomme ulykken. 

– Kan vi nå la guttene hvile i fred?

Fatale konsekvenser

For familiene er det fortsatt et mysterium hvorfor Kyle og Michael valgte å sette seg i bilen den natten. 

– Jeg vet ikke hvorfor de gjorde som de gjorde. Men jeg klandrer dem begge for valget som ble tatt den natten, sier moren til Kyle, Kat til Independent. 

Hun håper ingen vil følge deres eksempel. 

– Jeg håper det vil gjøre inntrykk på unge mennesker, og vise at slik "moro" kan få fatale konsekvenser, sier Kat. 

Det er via politiet i Sussex at familien har publisert videoen. 

– Jeg kan ikke få uttrykt hvor modige begge familiene har vært med tanke å vise denne videoen, samtidig som de har delt deres tanker, sier sjefsetterforsker i Surrey og Sussex politidistrikt, Phil Nicholas til Sky News