Denne bilen kan bli en seriøs utfordrer til morsomme Mazda MX-5.
Denne bilen kan bli en seriøs utfordrer til morsomme Mazda MX-5.

Dette kan bli mye moro til hyggelig pris

Og en stor suksess får tøff konkurranse.

Egentlig er det utrolig overraskende. At Mazda har fått ha markedet for billige, små og morsomme sportsbiler nærmest for seg selv de siste 25 år med sin monsterhit MX-5. Noen spredte forsøk her og der har det vært, men ingen har klart å gjenskape Mazdas suksess. 

Men nå kan det være en seriøs utfordrer på trappene. Toyota beviste med sin GT-86 at de kan lage en sportsbil som er 100 prosent moro og underholdende, men den var egentlig ingen direkte MX-5 konkurrent. Nå derimot er de klare med S-FR, og den lyser trøbbel for Mazda. 

Liten og kompakt, akkurat som en sportsbil skal være.
Liten og kompakt, akkurat som en sportsbil skal være.

Enn så lenge et konsept

Det som imidlertid kan være greit, er å ta den dårlige nyheten først. Enn så lenge er nemlig S-FR bare et konsept, og den får sin premiere på Tokyo Motor Show mot slutten av oktober. Der vil undertegnede befinne seg, og lover å komme tilbake til dette konseptet etter å ha det studert det på nært hold. 

Låvefunnet man bare kan drømme om

Det ser nemlig svært lovende ut, og designet lyser sportslig kjøreglede. Bilen blir beskrevet som "en lettvekts sportsbil som er morsom å kjøre", akkurat sånt som sportsbil-folket elsker å høre. Som bildene viser er bilen mye mindre enn GT-86 (de nøyaktige mål er 399/169/132 cm), som tyder på at Toyota har en ny sportsbil-plattform på gang. 

Interiøret er enkelt og spartansk, som seg hør og bør.
Interiøret er enkelt og spartansk, som seg hør og bør.

Nå skal Audi til månen!

Kan også bli til en ny BMW

Motoren sitter foran (antagelig en 1,5-liters firer på 130 hk), girkassen er sekstrinns manuell og bakhjulstrekk er selvsagt på plass. Siden bilen ser svært realistisk ut (og ikke som en konseptbil fra en sci-fi film), er det gode sjanser for at Toyota vil sette den i produksjon. 

Konsernet jobber også med en ny Supra sammen med BMW, som da totalt vil kunne gi dem tre ulike sportsbiler. Men S-FR kan også føde en ny liten BMW sportsbil, i form av en moderne oppfølger til gamle Z1, muligens kalt Z2. Uansett hva som skjer, dette lover godt! 

Langs svingete landeveier suser en gul lykkepille på fire hjul...
Langs svingete landeveier suser en gul lykkepille på fire hjul...

Dette er kanskje verdens beste bilmerke