Hvis du har anledning til å kjøpe en BMW 7-serie, er det nok ikke umulig at du har en egen sjåfør også. I tilfelle kan du gjøre som denne karen, nemlig benytte deg av den romslige bakseteplassen.
Hvis du har anledning til å kjøpe en BMW 7-serie, er det nok ikke umulig at du har en egen sjåfør også. I tilfelle kan du gjøre som denne karen, nemlig benytte deg av den romslige bakseteplassen.

Dette blir en bil for de svært få

Likevel en svært viktig modell – også for mange andre.

BMW Norge har et edruelig salgsmål, når de nå lanserer sin nye direktørbil. 7-serien har vært på markedet siden 1977, og forrige generasjon var en formidabel suksess. Den ble levert i en rekke ulike varianter, blant annet også med firehjulsdrift.

Nå er den nye klar. BMW lover blant annet at den vil levere banebrytende teknologi innen områder som lettvektsdesign, drivverk, chassis, operativsystemer, intelligent tilkobling og interiør.

Ikke småtteri, der altså. Den gode nyheten for alle oss som ikke har råd til denne bilen som er breddfull av nyheter, er naturligvis at mye av det som nå er forbehold flaggskipet, etterhvert blir gjort tilgjengelig også nedover i "rekkene".

Les også: Her kan du lett svi av én million – på fire år

50 nordmenn

Informasjonssjef hos BMW Norge, Christian Gottschalk, forventer at rundt 50 nordmenn kommer til å kjøpe ny 7-serie i 2016. Det er med andre ord en BMW for de heldige få.

730d xDrive med 258 hk og firehjulsdrift, kommer til å bli den mest solgte modellen. I tillegg er Gottschalk spent på den ladbare hybriden 740 e. Den får 326 hk – og gjør 0-100 km/t på bare 5,6 sekunder.

– Denne får en elektrisk rekkevidde på opptil 40 kilometer. Prisene er ikke klare ennå, men den kommer i juni, forteller Gottschalk.

BMWs nye flaggskip, 7-serie, er snart klar for  lansering i Norge. Den kommer også som ladbar hybrid. Men noen storselger forventes den ikke å bli.
BMWs nye flaggskip, 7-serie, er snart klar for  lansering i Norge. Den kommer også som ladbar hybrid. Men noen storselger forventes den ikke å bli.

Norges-lansering

Lanseringen av 7-serie i Norge er 22. oktober. Da vil det være innstegsmodellen 730d xDrive til 1.140.800 kroner det er snakk om.

Alle bilene i Norge vil inkludere noe som kalles "Ultimate-pakke". Det innebærer blant annet en serviceavtale på 5 år/100.000 kilometer, dekkholtell i tre år, gratis vask ved service i tre år og hente-bringte-tjeneste i forbindelse med service i tre år.

– Poenget er at dette skal være noe litt spesielt, forklarer Gottschalk.

Les også: Disse bileierne er mest fornøyde med bilene sine

Viktige nyheter

På utstyrssiden kommer det nyheter som laserlys, gesture control (gjør at du bare ved bevegelser kan få infotainmentsystemet til å reagere), fjerstyring av bilen med nøkkel i forbindelse med parkering, karbonforsterket plast i deler av chassiset (som bidrar til 130 kg lavere vekt enn utgående 7-serie) og executive lounge.

Sistnevnte er som navnet indikerer en luksuspakke, som inkluderer en tablet til de som sitter i baksetet, der de kan styre underholdning, massasje i setene og annet du forventer av en bil i denne prisklassen.

I taket finnes et panorama-glasstak med 15.000 lyselementer som kan settes opp i ulike modus. Sky Lounge, kalles dette.

– I tillegg kommer det ett 75 prosent større head up display, forteller Gottschalk.

Slik kan det se ut inn i nye 7-serie.
Slik kan det se ut inn i nye 7-serie.

Mercedes har satt standarden

Under bilmessen i Frankfurt tidligere i høst, fikk vi god anledning til å både se på og sitte i den nye bilen. Og vi kan i alle fall rapportere om at følelsen av å sitte i noe eksklusivt er blitt enda større enn tidligere.

Sånn må det også være, ikke minst siden nye Mercedes S-klasse satte en ny standardd da den kom i 2012. 

Hvordan 7-serien kan måle seg opp mot denne, kan vi først konkludere med når vi har fått kjørt den. 

Les også: BMW 7-serie: – Fantastisk kjøp til 200.000 kroner?