Levde som uteligger: – Folk så på meg med forakt 

Richard Gere ble sterkt preget av opplevelsen som uteligger.

Da Richard Gere (66) skulle forberede seg til rollen som en hjemløs psykisk syk mann i filmen «Time out of mind», gjorde han grundig forarbeid. 

OPPDATERING 27.10: Det er senere blitt kjent at Facebookprofilen som framsto som Richard Geres egen, ikke er hans profil. Gere hevder han ikke er på facebook, og at han aldri har gitt 100 dollar til hjemløse etter opplevelsen av å bo på gaten. 

Han bruker Jena Malones profil for å oppklare misforståelsen. Han har likevel sympati for personen som har lagt ut bildet med den rørende teksten, og sier han gjerne vil gjøre noe viktig for de som trenger hjelp. 

Ingen gjenkjente ham

Her ser vi en scene fra filminnspillingen. FOTO: FameFlynet Spain
Her ser vi en scene fra filminnspillingen. FOTO: FameFlynet Spain

Han kledde seg i lurvete klær og satte seg på gaten i New York. Han samlet flasker og tagg penger. I tre uker levde han som hjemløs, og han fortalte at ikke en eneste person kjente ham igjen på gaten.

Flere måneder etter, forteller stjernen hvor sterkt inntrykk opplevelsen gjorde på ham. 

«Da jeg gikk undercover som hjemløs i New York, la ingen merke til meg. Jeg følte hvordan det må være å være hjemløs. Folk gikk rett forbi meg og så på meg med forakt», skriver han på sin egen facebookside. 

– Man skal alltid hjelpe

Han forteller at kun en kvinne kom bort til ham med mat på de tre ukene han satt der. Han sier at han aldri kommer til å glemme følelsen det ga ham å være usynlig. 

«Etter jeg var ferdig med å leve som hjemløs har jeg gitt mat og hundre dollar til alle hjemløse jeg har sett. De gråter og er så takknemlige» skriver han. 

Budskapet hans er at man må være den forandringen du ønsker å være for verden.

"When I went undercover in New York City as a homeless man, no one noticed me. I felt what it was like to be homeless...

Posted by Richard Gere on 8. oktober 2015