WALISISK EKSTASE: Slik feirer man når man har kvalifisert landet sitt til det første mesterskapet på over et halvt hundreår.  Foto: REUTERS/Dado Ruvic.
WALISISK EKSTASE: Slik feirer man når man har kvalifisert landet sitt til det første mesterskapet på over et halvt hundreår.  Foto: REUTERS/Dado Ruvic.

Bale og Wales til sitt første mesterskap på 58 år

– Wow. Jeg kan ikke beskrive hvordan dette føles.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bosnia-Hercegovina-Wales 2-0
Israel-Kypros 1-2

Wales kvalifiserte seg sent lørdag kveld for sitt første mesterskap i fotball siden 1958.

Da toppet Elvis Presley listene med «Jailhouse rock», så det begynner å bli en stund siden.

Waliserne har imponert i hele kvalifiseringen og trengte et poeng i kampen borte mot Bosnia-Hercegovina for å være sikre på å kvalifisere seg til EM i Frankrike neste sommer.

Scoringer av Milan Djuric og Vedad Ibisevic sørget for at det ikke ble noe poeng på Chris Colemans elever på Balkan, men det gjorde lite i og med at Israel, som bare lå fem poeng bak waliserne før dagens kamper, presterte å tape hjemme for Kypros.

– For et stort øyeblikk for walisisk sport!
Det betyr at Wales slår følge med Belgia fra gruppe B, mens Bosnia-Hercegovina, Israel og Kypros kjemper om tredjeplassen.

– Wow. Jeg kan ikke beskrive hvordan dette føles. Jeg er skuffet over å tape, men jeg vet jo hva som venter nå, sa trener Coleman, ifølge BBC, etter kampen.

Arsenal-stjerne Aaron Ramsey hadde ikke problemer med å beskrive følelsene.

– For et stort øyeblikk for walisisk sport! For et øyeblikk å lage historie! Endelig har vi klart å nå et stort mesterskap.

I sitt siste mesterskap, VM i Sverige i 1958, tok waliserne seg helt til kvartfinalene. Der ble det stopp mot et Brasil-lag som blant annet bestod av spillere som Pelé og Garrincha. Nå, 58 år senere, kan de se frem til sitt første europamesterskap noensinne.

Hazard og De Bruyne scorte 
Belgia kvalifiserte seg også ved å slå Andorra 4-1. 

Radja Nainggolan, Kevin De Bruyne, Laurent Depoitre og Eden Hazard scoret målene for Belgia, men sistnevnte bommet også på et straffespark da han nærmest sentret ballen til keeper.