Wenche innfører fredagspai

Wenche er lei av fredagstacoen. Fra nå av er det fredagspaien som gjelder.

Til paiform som er 20-22 cm i diameter

Bunn:

  • ½ dl vann
  • ½ dl olivenolje
  • ¾ ts salt
  • 2 ss finrevet hvit lagret ost evt. parmesan
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 ½ -3 dl hvetemel

Fyll:

  • 150-250 g skinke i terninger
  • 1-2 paprika, finhakket
  • 1-2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • 2 vårløk eller 1 løk
  • 2 egg
  • 1 dl melk
  • 1 dl kesam/cottage cheese eller 1 dl fløte
  • salt, pepper
  • 1 ts tørket urtekrydder for eksempel oregano eller timian
  • 1 ½ -2 dl revet hvit ost

Bland sammen varmt vann og olje til fingervarmt.
Tilsett salt, revet ost, gjær og mesteparten av hvetemelet.
Arbeid sammen til en smidig, glatt deig.
Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving 20-30 min.
Smør en paiform 20-22 cm i diameter.
Kjevle ut deigen slik at den dekker paiformen, godt over kanten.
Prikk med en gaffel og forstek bunnen i varm stekeovn 200 oC, på nederste rille i ca 10 minutter.
Bland sammen skinke, paprika, hvitløk, vårløk og halvparten av osten og legg over den forstekte paibunnen.
Pisk sammen egg, melk, kesam/cottage cheese eller fløte, salt, pepper og halvparten av osten.
Stek videre ved 200 oC i 30-40 min til eggeblandingen har stivnet og osten smeltet.

Tips: Sløyf skinke i paien, bruk bare grønnsaker og legg skiver av røkelaks over den stekte paien ved servering.

Hvis du ganger oppskriften med fire, får du nok til pai i langpanne.