PÅ SCORINGSLISTEN: Zlatan Ibrahimovic scoret i Sveriges 2-0-seier over Liechtenstein fredag. Nå er det duket for en dramatisk avslutning på svenskenes EM-kvalifisering. REUTERS/Ruben Sprich
PÅ SCORINGSLISTEN: Zlatan Ibrahimovic scoret i Sveriges 2-0-seier over Liechtenstein fredag. Nå er det duket for en dramatisk avslutning på svenskenes EM-kvalifisering. REUTERS/Ruben Sprich

Scoring og straffemiss fra Zlatan da Sverige sikret playoff

Nå må svenskene håpe på hjelp av utslåtte Montenegro i siste kamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liechtenstein-Sverige 0-2

Sverige kontrollerte inn til en oppskriftsmessig 2-0-seier borte mot Liechtenstein fredag kveld. Med én kamp igjen av EM-kvalifiseringen lever håpet om direkte avansement, men det ser vanskelig ut.

Svenskene er sikret minst playoff, men det er to poeng opp til Russland på andreplass før den siste og avgjørende kampen mot Moldova hjemme på Friends Arena. Russland på sin side møter Montenegro som spilte bort sin sjanse til å ta seg til EM etter 2-3-tap mot allerede EM-klare Østerrike. 

Det betyr at kun svensk seier over Moldova og russisk tap mot Montenegro sender Sverige direkte til EM i Frankrike.

Se sammendrag i videovinduet øverst på siden! (Video med tillatelse fra MAX)

Kampen i Vaduz var ingen praktforestilling, men Sverige gjorde det som skulle til for å sikre tre poeng. Marcus Berg sendte gultrøyene foran like før halvspilt førsteomgang. Kaptein og hærfører Zlatan Ibrahimovic skaffet straffe like før pause. Den tok han selv, uten uttelling.

– Jeg skal inn og gjøre jobben min, hjelpe laget og prøve å score mål og skape sjanser. Jeg synes jeg gjorde det bra utenom straffen. Der skulle jeg scoret. Selv jeg kan bomme, sier Ibrahimovic til Kanal 5 ifølge Aftonbladet.

Ibrahimovic fikk likevel scoringen sin da han ti minutter etter hvilen ble spilt vakkert gjennom. Alene med keeper Peter Jehle banket 34-åringen inn 2-0.