INSTAGRAM: I forkant av stuntet la Steve-O ut dette bildet på Instagram,
 hvor han skrev: – Dette er Shammy. Vi skal gjennomføre et stort, farlig
 stunt i morgen i Los Angeles, som sannsynligvis vil skape store 
problemer for meg. FOTO: PLANET PHOTOS/ STELLA PICTURES
INSTAGRAM: I forkant av stuntet la Steve-O ut dette bildet på Instagram, hvor han skrev: – Dette er Shammy. Vi skal gjennomføre et stort, farlig stunt i morgen i Los Angeles, som sannsynligvis vil skape store problemer for meg. FOTO: PLANET PHOTOS/ STELLA PICTURES

Steve-O dømt til fengsel for SeaWorld-protest

Jackass-stjernen, som egentlig heter Stephen Glover (41), klatret opp i en heisekran for å protestere mot temapark. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

41-åringen, best kjent fra tv- og film-serien «Jackass», sa seg skyldig etter tiltalen, som inkluderte innbrudd og ulovlig bruk av fyrverkeri.

Han ble dømt til 30 dager i fengsel, og må betale rundt 115.000 kroner i erstatning for kostnaden relatert til nødutrykningen etter stuntet, melder Sky News

Det var 9. august i år at Glover brøt seg inn og klatret opp minst 30 meter i en heisekran over Sunset Boulevard i Los Angeles. 

Der oppe viftet han med en oppblåsbar spekkhogger og avfyrte fyrverkeri. Spekkhoggeren hadde påskriften «SeaWorld Sucks», ifølge Sky News.

Etter å ha klatret ned fra heisekranen ble Glover arrestert. Over 80 brannmenn og 30 politimenn ble sendt til stedet, etter en bekymringsmelding om at det kunne dreie seg om et selvmordsforsøk.

Ikke første gang

Om sitt forestående fengselopphold sier mannen som er kjent for sine halsbrekkende og farlige tv-stunts følgende til avisen Los Angeles Times. 

– Jeg er klar til å sitte i fengsel, ikke nødvendigvis fordi det vil gi så mye oppmerksomhet til spekkhoggere, men fordi det er hyggelig å vise folk at jeg fremdeles er en våghals.

Det er ikke første gang Glover protesterer mot SeaWorld-temaparkene. Ifølge Sky News utførte han et lignende stunt i fjor.

Inspirert av dokumentar

Ifølge han selv ble han inspirert til å protestere etter å ha sett den SeaWorld-kritiske dokumentaren «Blackfish», som portretterte farene ved å holde spekkhoggere, delfiner og andre sjødyr i fangenskap. 

– Hvis målet ditt er å si noe om fangenskap, så kan du like gjerne la deg selv bli fengslet, sier Glover til Los Angeles Times.

SeaWorld-kjeden består av tre marine-temaparker lokalisert i de amerikanske delstatene California, Texas og Florida. I parkene kan besøkende oppleve blant annet spekkhogger-, sjøløve- og delfin-show. 

I tillegg til fengselsdommen på 30 dager ble Glover også dømt til tre års prøvetid.